El 24 d’abril comencen les obres d’instal·lació de gespa al camp de futbol de la Pirinaica

Les obres d’instal·lació de gespa al camp de futbol del barri de Mion-Puigberenguer començaran finalment el proper 24 d’abril. Els treballs tindran una durada aproximada de 4 mesos i es preveu que puguin estar enllestits per a l’inici de la temporada 2019-2020. Després de diversos problemes amb la contractació de les obres, finalment les dues fases es podran dur a terme una rere l’altra. Mentre durin els treballs, els equips de la Pirinaica entrenaran al camp annex (categories inferiors) o bé als camps de futbol de Les Cots i el Congost.


imagen

El 24 d’abril és la data en què finalment s’iniciaran les obres d’instal·lació de la gespa de l’estadi de la Pirinaica, al barri manresà de Mion-Puigberenguer. Després que, fa uns mesos, la primera adjudicatària de la primera fase del projecte, Construcciones Trade SL, comuniqués a l’Ajuntament que renunciava a executar les obres per motius econòmics, es va iniciar un nou procés de licitació de les obres amb màxima urgència, i finalment han estat adjudicades a Grup Mas Construccions.

 

Així doncs, les dues fases de l’obra podran fer-se finalment de manera encadenada. La primera que ascendeix a en 202.597,28 euros, i fa referència a la remodelació i preparació del camp. És la que finalment s’ha pogut adjudicar a Grup Mas i començarà el dia 24. La segona fase, que fa referència a la gespa artificial i altres elements auxiliars del camp, té un import de 220.846,88 euros, i es durà a terme a continuació. La previsió és que la durada total de les dues fases sigui de quatre mesos, aproximadament, i els treballs estiguin finalitzats per començar la temporada 2019-2020, a final d’agost.

 

Per aquest motiu, el darrer tram d’aquesta temporada, els equips del FC Pirinaica hauran de canviar d’ubicació per dur a terme la seva activitat. Les categories inferiors (prebenjamins, benjamins i alevins), que juguen a futbol7, es quedaran a les instal·lacions actuals de la Pirinaica, concretament al camp annex situat a l’espai exterior del camp gran, i que ja es va adaptar per a aquest ús.

 

Pel que fa als equips de categories superiors, que juguen a futbol11 (infantil, cadet, juvenil i sènior), podran entrenar al camp de les Cots, una instal·lació que compartiran amb els equips que hi entrenen del CE Manresa. Els primers equips faran els partits a l’estadi municipal del Congost.


Les diverses problemàtiques de contractació han endarrerit l’inici de les obres, que d’entrada estaven previstes per l’any passat. La regidoria d’Esports ha mantingut contacte continuat amb els responsables del club, principals afectats per aquesta demora de les obres, així com amb l’escola Puigberenguer i l’associació de veïns i veïnes del barri, per informar-los en tot moment de l’estat del procés. El govern municipal comprèn el desencís i la frustració que el retard ha generat al club usuari de la instal·lació, però en cap cas els problemes administratius posen en dubte l’aposta clara del govern per aquest equipament, que finalment s’executarà.

 

Dues fases per fer una reforma integral del camp

 

L’actuació global al camp de la Pirinaica es divideix en dues fases:

 

  • Un primer projecte d’obra civil i subministrament de material esportiu, que inclou els treballs previs d’adequació del terreny sobre el qual s’actuarà (6.938 m2), la instal·lació de la xarxa de sanejament i xarxa de reg, els treballs de pavimentació amb formigó del perímetre que envolta el terreny de joc, l’estabilització dels talussos, recorreguts d’espectadors i zones de pas,  el subministrament de tres jocs de porteries de futbol (una porteria fixa de futbol 11 i dos jocs de porteries abatibles de futbol 7), dues  banquetes de jugadors per a 10 places, un joc d’ancoratges de porteries de rugbi i quatre xarxes  parapilotes. És el que ara comença i anirà a càrrec de Grup Mas.

 

  • I un segon projecte de subministrament per un sistema de renting de gairebé 6.000 m2 (5.990 m2) de gespa artificial especialment dissenyada per a la pràctica de futbol, tot i que també permetrà la pràctica d’altres modalitats esportives com ara el rugbi, equipament de la xarxa de reg (aspersors, electrovàlvules, quadre de comandament i bombes de reg) i una pèrgola per a la zona de bar.

 

Amb aquesta actuació la ciutat de Manresa disposarà de dos camps municipals de gespa artificial (Estadi de Futbol del Congost i el camp de futbol Mion-Puigberenguer), i tres si es té en compte el camp del Gimnàstic Park, que és de propietat privada. L’objectiu de la regidoria d’Esports per els propers anys serà continuar desplegant la gespa artificial als diferents barris de la ciutat, en primer lloc elaborant els projectes, i sempre atenent a criteris de rendibilitat social i esportiva, equilibri territorial i proximitat de centres escolars per establir l’ordre de prioritats.

 

Amb aquest projecte, l’Ajuntament fa una aposta més per l’esport com a eina d’inclusió social a través de les instal·lacions municipals. En aquest sentit, destaca la tasca d’inclusió que realitzen els diversos clubs de futbol de la ciutat, molts dels quals vinculats a dinàmiques veïnals. En aquest cas concret, s’ha de destacar la feina del FC Pirinaica, actualment amb 260 jugadors de futbol distribuïts en 19 equips de futbol, molts dels quals amb beca esportiva, que juguen en diferents lligues de competició federada i escolar, consolidant tota la línia de formació.


Cadena de problemes administratius per poder fer les obres

 

Les obres del camp de futbol ha patit problemes en les dues contractacions de què consta. La primera es va adjudicar inicialment a l’empresa Trade SL, per un import de 163.090,81 euros, i inicialment havia d’haver començat ja fa mesos. Però amb la  segona contractació, que fa referència a la gespa artificial i elements auxiliars del camp, i té un import de 202.597,28 euros, hi ha va haver problemes administratius. En concret, una empresa especialitzada en subministrament d’instal·lacions esportives va presentar un recurs contra el plec tècnic d’aquesta segona contractació. L’octubre passat, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va desestimar el recurs contra el ple tècnic, el va considerar “temerari” pel fet d’haver estat presentat fora de temps, i va imposa r una multa a l’empresa recurrent.

 

Per aquest motiu, la Junta de Govern Local va aprovar l’adjudicació del segon contracte a l’empresa que hi havia presentat la seva proposta, que s’adequava als requeriments. Les obres, doncs, podien tirar endavant.

 

Però un cop resolt el problema de la segona contractació, l’empresa a qui s’havia adjudicat la primera fase va demanar un augment en l’import adjudicat i posteriorment va renunciat al contracte. Per aquest motiu es van tornar a licitar i ara finalment podran començar, tant la primera fase com la segona.

Documents relacionats

  • imagen