Rècord de participació amb més d’un miler d’alumnes en la Trobada Esportiva d’escoles de Primària de Manresa

La zona esportiva del Congost ha acollit aquest divendres al matí activitats esportives amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva entre l’alumnat de 5è i 6è de primària. La jornada ha comptat amb l’assistència del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta.

imagen

La zona esportiva del Congost ha acollit aquest divendres una nova edició de la Trobada Esportiva de Primària dels centres educatius de Manresa. Poc més de 1.000 alumnes –rècord de participació en aquest esdeveniment anual- de tretze escoles de la ciutat (Escola Valldaura, Col·legi Oms i de Prat, Ave Maria, Escola Bages, Col·legi Mare de Déu del Pilar, Escola Flama, Escola la Font, FEDAC Manresa, Escola JOVIAT, Escola Renaixença, la Salle Manresa, la Sèquia i Escola Serra i Hunter), han practicat durant tot el matí quatre activitats esportives diferents: minifutbol, minibàsquet, minivòlei i Rugby-touch.

La Trobada Esportiva de Primària, que ha comptat amb l’assistència del regidor d’Esports, Jordi Serracanta, és una jornada esportiva amb caràcter lúdic organitzada per l’Ajuntament de Manresa que té com a objectiu potenciar la formació integral dels infants mitjançant activitats esportives i lúdiques, respectant els valors pedagògics de la competició.

 

El plantejament ha consistit en fer activitats esportives de forma grupal, on cada equip jugava entre 2 i 3 partits per rotació (un total de quatre rotacions). Cada partit  ha tingut  una durada de 10 - 12 minuts, tot posant l’èmfasi en la pràctica esportiva i no tant en el resultat.

 

Durant els temps de descans els equips han participat lliurement i de forma aleatòria en les activitats lúdiques habilitades a cada espai o fins i tot en esports adaptats com és Quadrugbi (Rugbi en cadira de rodes) que han dinamitzat des de la secció del Rugbi Manresa i la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitats Física.

 

Tots els equips estaven formats de 7/8 jugadors, i són mixtes i d’un mateix curs. A més, és imprescindible que tots hi participin activament.

 

A cada zona de joc hi ha hagut dinamitzadors/es, tots ells voluntaris del Manresa Rugby Club i alumnes del cicle superior d’animació d’activitats físiques i esportives de l’Institut Quercus  i de l’Escola Joviat,  que vetllaven per l’activitat i orientaven els participants sobre els aspectes tècnics concrets de cada esport.

 

Durant tot l’any, l’Ajuntament duu a terme altres activitats amb la finalitat de promoure l’activitat esportiva en coordinació amb els centres educatius, com els programes de natació a les escoltes i l’Esport a la Carta, en què s’han fet més de 900 sessions al llarg del curs  a estudiants de primària i secundària. L’objectiu: promoure l’activitat esportiva i els bons hàbits de vida saludable. Entre els esports practicats hi ha l’atletisme, la gimnàstica artística i rítmica, beisbol, judo, rugbi, ball esportiu, esgrima, pàdel i tennis.

Documents relacionats

  • imagen