El servei s'inserció de persones amb discapacitat del CIO gestionat per AMPANS aconsegueix 35 contractacions

AMPANS, que es va fer càrrec del servei el setembre de l’any passat després de signar un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa, ha atès 190 persones en aquests mesos.

imagen

El punt d’informació a persones amb discapacitat del Centre d’Iniciatives d’Ocupació (CIO) de l’Ajuntament de Manresa gestionat per AMPANS ha atès 190 persones i ha aconseguit 35 contractacions laborals. 

Aquests són els principals resultats que han presentat aquest migdia la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós; i el director general d’AMPANS, Toni Espinal; del conveni de col·laboració que van signar el setembre de 2012 l’Ajuntament i la Fundació AMPANS per millorar la inserció laboral de les persones amb discapacitat de Manresa i del Bages. 

La regidora Gratacós, que ha repassat les principals resultats que s’han obtingut amb aquest conveni, ha explicat que per a l’Ajuntament “va ser important trobar aquesta aliança amb AMPANS per poder continuar donant aquest servei” i perquè “aquest col·lectiu de persones amb necessitats especials quedessin sense la cobertura d’inserció laboral”. 

Per la seva part, el responsable d’AMPANS ha explicat que la possibilitat de gestionar aquest servei d’inserció laboral de discapacitats al CIO es complementa amb el que ja tenien a les seves instal·lacions, “amb la qual cosa hem guanyat en eficiència”. 

Espinal ha afegit que també ha permès millorar la col·laboració amb el CIO perquè “ens ha ajudat a compartir ofertes i a coordinar-nos millor en l’atenció a les persones i en programes formatius”. 

En la seva opinió, “les 35 pesones que hem aconseguit col·locar aquest any ens acaben demostrant que l’aposta era encertada: AMPANS hi ha invertit uns diners, però si veiem el retorn econòmic d’aquesta inversió sobrepassa àmpliament els diners que s’hi ha posat”.

Toni Espinal també ha recordat que avui se celebra el Dia mundial de les persones amb discapacitat i que en una data tan assenyalada convé afirmar que "el dret al treball és important per a tothom, però també per a les persones amb discapacitat". 

Tipus d'empreses i sectors 

La majoria de les 190 persones ateses pel servei d’inserció d’AMPANS al CIO tenien discapacitat física (128 persones, que representen el 67% del total), per davant de les persones amb trastorn mental (22, el 12%), amb discapacitat sensorial (15, el 8%) o discapacitat intel·lectual (12, el 6%). 

Pel que fa al tipus d’empresa que han realitzat aquestes les 35 contractacions laborals, una vintena corresponen a contractes amb empreses ordinàries -un fet que ha estat destacat per la regidora Gratacós- 12 al centre especial de treball (CET) d’AMPANS i 3 en altres CET. 

En relació als sectors on s’han produït aquests contractes són diversos i el lloc de treball també respon a un perfil variat perquè trobem des de peons de neteja (8), manipulats (5) o de manteniment (1) fins a auxiliars administratius (4), d’hostaleria (1), de jardineria (2) passant per mossos de magatzem (3), reposadors de supermercat (2), vigilant de seguretat (1), informàtics (2), dependent de quiosc (1) o empleat de les deixalleries (1). 

Més de 50 tallers de recerca de feina 

AMPANS es va fer càrrec del punt d’atenció a les persones amb discapacitat del CIO el setembre del 2012, amb voluntat de servei i de millorar l’accessibilitat a les persones a qui va destinat. En els seus dotze mesos de funcionament ha permès l’optimització de recursos i el treball en xarxa a la comarca. 

El disseny personalitzat d’itineraris d’inserció, l’acompanyament en el procés de recerca d’ocupació, i el seguiment de la selecció, contractació i adaptació al lloc de treball, així com la sensibilització dels sectors productius i la informació del compliment legislatiu, són algunes de les tasques que desenvolupa AMPANS al servei d’inserció del CIO. Així, ha organitzat més de 50 tallers de recerca de feina, en els que han participat prop de 150 persones. 

Per fer-ho possible, s’ha coordinat de forma permanent amb els responsables del CIO, amb el servei OTL de la Fundació Mosaic i Althaia, amb els professionals dels serveis d’inserció d’altres ajuntaments i entitats, i amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Documents relacionats

  • imagen