L’acte de cloenda del Laboràlia lliura diplomes als 65 estudiants que enguany han completat la formació

L’acte, presidit per l'alcalde de Manresa en funcions, Valentí Junyent, i amb la presència de les regidores en funcions d’Ocupació i Ensenyament, Cristina Cruz i Mercè Rosich, s’ha dut a terme aquest matí al Saló de Sessions del Consistori Municipal.

imagen

Sobre les 10 d’aquest matí ha començat, al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa, l’acte de cloenda del programa Laboràlia del curs 2018-2019. Enguany han estat 65 els alumnes de segon cicle de secundària de Manresa han finalitzat amb èxit la formació.

 

L’acte de cloenda ha estat presidit per l’alcalde de Manresa en funcions, Valentí Junyent; que ha donat la benvinguda als assistents i ha cedit la paraula a la regidora d’Ocupació en funcions, Cristina Cruz, i a la regidora d’Ensenyament en funcions, Mercè Rosich, alternativament.

 

La regidora Cristina Cruz, ha fet un repàs del programa Laboràlia al llarg dels anys i ha constatat el seu fort arrelament al territori i la seva implicació per tal de motivar i donar noves oportunitats als alumnes que hi participen, tant en l’àmbit educacional com laboral. “El futur es vostre i cal que mantingueu la il·lusió amb tot el que feu”, els ha adreçat la regidora als alumnes que omplien el Saló de Sessions.

 

“Una ment oberta per adquirir nous coneixements també obre la porta a noves oportunitats”, han estat les paraules de Mercè Rosich que ha interpel·lat als  estudiants perquè continuïn estudiant per tenir més opcions laborals i ser més creatius amb tot allò que facin.

 

Posteriorment, s’ha fet acte d’entrega de tots els diplomes.

 

En acabat, l’alcalde de Manresa s’ha dirigit als assistents per desitjar-los molta sort i encoratjar-los que continuïn endavant amb la seva formació. Ha ressaltat que “Laboràlia és una oportunitat per aquells joves que han sortit dels sistema convencional d’ensenyament i que val la pena aprofitar-la”.

 

Programa Laboràlia. Objectiu

 

L’objectiu del programa és que l’alumnat que es troba en el darrer curs de l’ensenyament obligatori, es familiaritzin amb diferents oficis i el mercat laboral, per tal d’assolir l’èxit educatiu,  que completin els estudis secundaris i obtinguin el graduat en ESO.

 

Les activitats formatives que s'han realitzat al llarg del curs escolar s'han estructurat  en 2 blocs: orientació laboral i tastets d'oficis: administratiu, perruqueria, arts, llauneria, animació sociocultural, salut i imatge digital.

 

Les activitats s’han realitzat al llarg de tot el curs escolar, els dimarts i dijous, de les 10.30 del matí a la 13.30 del migdia. I es van iniciar el 13 de setembre de 2018 i han finalitzat  el dia 30 de maig de 2019.

 

Valoració del curs 2019-2019

 

En aquest curs han participat al programa un total de 75 alumnes procedents de 8 centres educatius de secundària de Manresa.

 

S’han impartit un total de 1.584 hores, de tal manera, que cada alumne ha realitzat 198 hores de classe distribuïdes en els 8 tallers. Durant aquestes classes s’ha compaginat la formació teòrica i pràctica aplicada en els diferents oficis, així els alumnes han pogut adquirir coneixements matemàtics, de comunicació, manipulatius,... de forma experimental.

 

En aquesta edició del programa han continuat donant suport al projecte l’Escola d’Art de Manresa que ha cedit  aules i un monitor i el Gremi  Artesà Comarcal de Perruqueries de Senyores i Estètica del Bages que ha realitzat les de les classes del taller de perruqueria.

 

La satisfacció general dels alumnes ha estat molt alta, ja que han valorat molt positivament els tallers, monitors i els espais així com també la possibilitat d’experimentar amb eines, materials i conèixer el funcionament de diferents oficis.

 

Així mateix, els monitors han valorat de forma molt positiva la motivació i la feina feta per l’alumnat.  Destaquen el canvi d’actitud dels alumnes un cop veuen que són capaços de realitzar totes les propostes formatives del programa.

 

Dels 75 alumnes que han iniciat el programa l’han acabat 65 que recolliran dimarts vinent

el seu diploma al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa.

 

Documents relacionats

  • imagen