El Vell Congost acollirà el Campionat de Catalunya d’Esgrima per a menors de 10 i 12 anys, aquest diumenge

És el segon any consecutiu que aquesta competició es porta a terme a Manresa i està prevista que sigui participada per més d’un centenar d’esgrimistes de 16 clubs catalans.

imagen

Aquest diumenge, 9 de juny, el Complex Esportiu Municipal el Vell Congost acollirà el Campionat de Catalunya d’Esgrima per a menors de 10 i 12 anys que organitza el Club d’Esgrima SH de Manresa en col·laboració amb l’ajuntament de la ciutat. Aquest esdeveniment, que és anual i és el segon cop que se celebra a la capital del Bages, es tracta d’una de les competicions amb més renom del panorama autonòmic d’aquest esport. Espasa, floret i sabre són les armes que faran servir els joves esportistes durant la competició.

 

Un club que va néixer al 2017

 

La primavera del 2017 va néixer a Manresa la primera escola d’esgrima del Bages, de la mà del Club d’Esgrima Sabre Hongarès de Manresa amb l’objectiu de fer descobrir aquest esport a Manresa i esdevenir en un referent a l’esgrima catalana i nacional. En tan sols un any van aplegar 40 esportistes, amb representants que han pogut participar en competicions autonòmiques i internacionals en la modalitat de sabre. Actualment està utilitzant el gimnàs de l’escola Bages (C/ Sèquia, 55) i ofereix cursos per edats, amb dues sessions setmanals.

 

Des d’aleshores, l’escola d’Esgrima, amb la col·laboració de la regidoria d‘Esports de l’Ajuntament de Manresa i dins el programa Esgrima a l’Escola, ofereix una campanya de promoció per a estudiants de primària i secundària amb l’objectiu de conèixer i practicar aquest esport olímpic.

 

Un esport encara desconegut

 

L'esgrima combina la pràctica tant d’habilitats físiques com mentals. En una sessió es treballa la resistència, la força, la velocitat, la flexibilitat, la coordinació, la potència i l’equilibri. I també s’hi desenvolupa la capacitat de concentració, la creativitat, el control emocional, el raonament tàctic i la resolució de problemes. És, doncs, un esport molt complet, en el qual és fàcil de suplir un defecte amb una virtut, sense dogmes ni esquemes tancats.

 

La tècnica i la tàctica hi juguen un paper molt important. El perfeccionament de les posicions i accions tècniques tenen un paper central en les sessions d'entrenament i la seva aplicació tàctica a l'assalt és decisiva per aconseguir el tocat.

 

Es caracteritza per ser un esport d'oposició, en el qual s’enfronta a un rival que persegueix els mateixos objectius que nosaltres. A diferència d'altres esports que provenen del joc i el lleure, l'esgrima prové del duel.

Documents relacionats

  • imagen