Diana Santamaria guanya el concurs de fotografia Petits Viatgers Manresans 2014

• Ahir al Casal de les Escodines es va celebrar l’acte de lliurament de premis del concurs fotogràfic Viatgers Manresans 2014 i dues xerrades sobre viatges i oci.

imagen

El Casal de les Escodines va acollir a la tarda l’acte de lliurament de premis de la segona edició del concurs de fotografia Petits Viatgers Manresans, convocat per l’Ajuntament de Manresa i Foto Art Manresa. El primer premi va ser per a l’obra “Cranc”, de Diana Santamaria Camp, per la composició i color. El segon premi es va atorgar a l’obra “Poble colorit”, d’Enric López Estany, per la perspectiva, llum i punt de vista.

El primer premi, valorat en 315 € consisteix en una maleta de viatge, una càmera fotogràfica amb funda i carregador i una sessió fotogràfica, cedits per Farrés 39, Juanola Photomaton i Villaplana Estudi Fotogràfic. El segon premi, valorat en 220 €, consisteix 6 còpies en una impressió de qualitat de 30 x 37 cm de la fotografia premiada, unes ulleres i un rellotge, cedits per Villaplana Estudi Fotogràfic, Soler Centre Visual i Copèrnic. Viatges Martí ha donat suport a la impressió de la difusió gràfica del concurs.

Enguany hi ha hagut una participació de 8 infants, que han presentat un total de 25 fotografies. El jurat del concurs estava format per Judit Bertobillo, de l’Ajuntament de Manresa, José Cruz, de Foto Art Manresa i Montse Barrera, de l’Escola d’Art de Manresa.

L’objectiu del concurs de fotografia de viatges, sortides estiuenques familiars o de lleure infantil per a infants de 6 a 12 anys és incentivar l’afecció per la fotografia entre els més petits i l’observació darrera la càmera dels llocs visitats durant les vacances.

Dues xerrades tanquen els Viatgers Manresans 2014

A continuació, es va fer la xerrada “Viatge i oci amb infants amb TEA” (trastorn de l’espectre autista), sobre com organitzar i preparar amb anticipació una sortida o viatge amb aquests infants, a càrrec de Rosa Serrano, directora del Centre de Recursos en TEA de la Catalunya Central.

A les a les 21.30h al local de Foto Art Manresa, es va projectar un documental d’imatges d’un viatge en bicicleta a Colòmbia a càrrec de Pere Arenes, viatger afeccionat, que també explicar curiositats i algunes adversitats del viatge.

L’exposició Petits Viatgers Manresans es podrà visitar fins el dijous 30 d’octubre al Casal de les Escodines els dies laborables, de 10 a 14 i 16 a 21 h i els dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 20 h.

El cicle i concurs Viatgers Manresans és organitzat per l’Ajuntament de Manresa (Regidoria de Cultura), Foto Art Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona i compta amb la col·laboració de Viatges Concord, Franquesa, Copernic, Villaplana, Viatges Martí, Juanola Photomaton, Soler Centre Visual, Farrés 39, Llibres Parcir, la Biblioteca El Casino, Antiquitas i Centre de Recursos en T.E.A de la Catalunya Central.

Documents relacionats

  • imagen