El govern de l’Ajuntament de Manresa manifesta el seu més enèrgic rebuig la presumpta violació d’una menor a Manresa

Davant del cas d’una presumpta violació en grup d’una menor a Manresa, l’equip de govern de l’Ajuntament de Manresa expressa la denuncia dels fets, expressa el seu suport a la víctima i a la seva família i es posa a la seva disposició. L’Ajuntament vol manifestar el seu més enèrgic rebuig a aquesta i a qualsevol actuació injusta d’agressió i discriminació.


Poc després que el Tribunal Suprem condemni els membres del grup conegut com “La Manada” a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació, després de tres anys d’una ferotge lluita judicial i un fort moviment social i feminista per aconseguir que la justícia reconegui la  gravetat dels fets i  superi els perjudicis d’una societat masclista amb resolucions que suposen un atemptat a la integritat de les dones, ens colpeja novament la noticia d’un nou cas, aquest ben proper, a Manresa.

 

Un cas amb clara similitud a l’anterior, però amb un agreujant, que la víctima era una menor. I amb una acusació de fiscalia i petició de condemna per abús, no per agressió sexual.

 

L’equip de govern de l’Ajuntament de Manresa, implicat en la defensa d’una societat igualitària i dels drets de la dona en una societat encara avui patriarcal i masclista, vol manifestar el seu contundent rebuig i denuncia dels fets i alhora que manifesta la seva voluntat de suport a la víctima i la seva família, i es posa a la seva disposició per al que convingui, si aquest és el seu desig.

 

Alhora, el consistori confia que el poder judicial analitzi, en el judici que comença demà,  els fets a l’empara no solament d’un Codi Penal que urgentment requereix una revisió, sinó de la jurisprudència que suposa la sentència del Tribunal Suprem.

 

L’Ajuntament vol deixar clar que seguirà treballant amb fermesa i denunciant qualsevol situació injusta  i de discriminació en vers els dones i la plena defensa dels seus drets, per aconseguir superar tots aquells perjudicis  i contradiccions encara existents en una societat que es reconeix com a democràtica i igualitària, però en la qual segueix essent necessari una lluita aferrissada perquè aquests valors siguin reals. Alhora, defensa, de forma contundent, la defensa dels drets dels menors, i el suport a les seves famílies en la protecció d’aquests.

 

Per una Manresa justa, compromesa, i  feminista.