Manresa Solidària ofereix un cinefòrum sobre el conflicte a Palestina i Israel

La projecció del documental Infiltrators i el col·loqui posterior a càrrec de l’antropòloga Vanessa Gaibar, tindran lloc a la Sala Gòtica de la Seu demà dimarts 7 d’octubre a les 8 de la tarda.

imagen

Continuant amb els actes de la Manresa Solidària i dins el Projecte de Sant Ignasi 22, el Consell Municipal de Solidaritat i l’Ajuntament de Manresa, oferiran un cinefòrum per la Pau, amb la projecció del documental Infiltrators i un col·loqui posterior a càrrec de l’antropòloga, especialista en el conflicte a Palestina i Israel Vanessa Gaibar.

El cinefòrum tindrà lloc demà, dimarts 7 d’octubre, a les 8 de la tarda a la Sala Gòtica de la Seu, i l’entrada és gratuïta.

Infiltrators, del director KaKhaled Jarrar, revela els arriscats intents d’homes, dones i infants palestins per passar a l’altre costat del mur de separació de Jerusalem. No són traficants ni contrabandistes; alguns són membres de famílies separades, gent que treballa o prega a l’altre costat de la frontera. Tots s’arrisquen a ser descoberts i, fins i tot, a trencar-se les cames mentre intenten saltar el mur. “Continuarem passant, encara que construeixin mil murs”, assegura un dels protagonistes.

El film ha rebut nombrosos premis internacionals, entre ells el Premi Especial del Jurat al Dubai International Film Festival (2013) i al Millor Director de Documental, Premi FIPESCI (2013).

Manresa Solidària presenta aquest documental amb l’objectiu de convidar a fer una mirada als murs que hi ha a arreu del món i als milers de persones que dia a dia arrisquen la seva vida per a travessar-los. Amb aquest objectiu, després del passi, Vanessa Gaibar, analitzarà les similituds entre el mur de Jerusalem i altres murs més propers, com poden ser el de Ceuta i Melilla.

El seu estudi ajudarà a comprendre les dificultats en les que es troba la població dels països del Sud que ha d’emigrar dels seus països d’origen per buscar una vida millor; i també per a reflexionar entorn les respostes que donen les societats d’acollida.

Vanessa Gaibar era a Haifa aquest estiu, d’on va haver de marxar a causa de la cruenta situació de violència. La seva trajectòria en l’àmbit de recerca sobre el conflicte d’Israel i Palestina, i la seva experiència de treball amb dones i persones immigrants a casa nostra, aportaran eines per enriquir el debat que es generi després del documental.

Documents relacionats

  • imagen