L'Ajuntament promou una activitat de grup als instituts per fomentar les actituds cíviques entre els joves

'Game over. Incivisme fora de Joc!' és el títol de la iniciativa adreçada als alumnes de 4t d’ESO, 1r de batxillerat i 1r de CFGM que s’impartirà a diferents centres de secundària fins el desembre. 

imagen

Els alumnes que cursen 4t d’ESO, 1r de batxillerat o el 1r curs d’un cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) participaran, durant els mesos d’octubre, novembre i desembre, en una activitat de grup que té per objectiu promoure les conductes cíviques entre els joves.

L’activitat vol sensibilitzar els adolescents sobre les conseqüències d’accions incíviques que tenen lloc a Manresa i fomentar la idea de l’espai públic com a bé comú, que hem de compartir i ajudar a preservar entre tots. La iniciativa vol implicar els joves i corresponsabilitzar-los en la consecució d’una ciutat cívica i respectuosa.

Es tracta una dinàmica de grup que es duu a terme a partir d’un role-playing, és a dir, els alumnes interpreten una situació incívica assumint el paper d’un dels personatges implicats: executors, afectats, representants municipals i cossos de l’ordre públic i d’emergències sanitàries. Així, els joves experimenten en primera persona les conductes incíviques, les conseqüències que comporten en el marc de la convivència i empatitzen amb les persones afectades. A continuació s’obre un debat per reflexionar sobre els conflictes que generen aquest tipus d’actituds i es busquen solucions entre tots.

El taller es farà amb els grups classe de cinc centres educatius de secundària —La Salle, Pius Font i Quer, Cal Gravat, Lluís de Peguera i Lacetània— al llarg d’una hora.

La proposta forma part del Programa de Civisme de l’Ajuntament de Manresa i tindrà lloc als centres educatius fins el 18 de desembre.

Documents relacionats

  • imagen