Es presenta la imatge de la Festa Major de Manresa 2019, que està inspirada en la geganta Pubilla

La imatge d'enguany està firmada per la dissenyadora manresana Anna Martí.  La plaça de la Mel de Manresa ha estat l’escenari on persones i entitats col·laboradores en l’organització  s’han fet la foto tradicional que posa en marxa  el compte enrere per a la celebració.

 

imagen

La Festa Major de Manresa 2019 ha iniciat avui el compte enrere per a una celebració que tindrà lloc a la capital del Bages del 24 d’agost al 2 de setembre. I ho ha fet  amb la presentació oficial de la seva imatge representativa, que enguany està signada per la dissenyadora manresana Anna Martí.

 

L’acte  ha tingut lloc a la plaça de la Mel, amb la presència de la regidora de Cultura i Festes de l´Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; el president de l’Associació Manresa de Festa, Joan Orriols; i la creadora de la imatge, Anna Martí. Hi ha assistit també una àmplia  representació de persones i entitats col·laboradores que han posat per la foto de grup tradicional.

 

Una imatge que reivindica la dignitat i llibertat del gènere femení

 

La imatge de Festa Major d’enguany és una part de la cara de la geganta Pubilla. Segons l’autora, “amb aquest disseny s’ha volgut representar per una banda un element de la imatgeria de la ciutat que forma part de la festa major; i per l’altra s’ha volgut donar importància a la figura de la dona en un moment en què el context social ens porta a la reivindicació a favor de la dignitat i llibertat del gènere femení”.

 

La cara de la geganta Pubilla  s’ha representat amb colors vius seguint l’estètica del “Pop Art” que buscava el tractament d’imatges extretes del món de comunicació de masses.  A la vegada, el tractament amb aquesta gama cromàtica ens fa referència a l’estiu, la calor i la festa; així com el magenta i el lila que són associats culturalment a l’element femení.

 

 

S’han editat 45.000 programes i 15.000 en format de butxaca


La imatge de la Festa Major de Manresa 2019 estarà present en els cartelleres ciutadanes, les banderoles i en el programa de mà. És previst editar 45.000 programes, 35.000 dels quals es distribuiran a les bústies i  els 10.000 restants es repartiran per diferents a diferents espais de la ciutat. A més, en aquesta edició gairebé quadruplicat el numero de programes de butxaca –l’any passat es van editar 4.000 exemplars i enguany en seran 15.000-.

Documents relacionats

  • imagen