Artur Mas assegura que l'ampliació de l'Hospital de Sant Joan de Déu demostra la capitalitat de Manresa

  • Manresa viu un dia històric amb l’acte d’estrena de les noves instal·lacions de l’hospital que culminen sis anys d’obres i que situen el centre sanitari com a autèntic referent de la Catalunya Central.
imagen

El president dela Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha  assegurat aquest vespre que l’ampliació de l’Hospital de Sant Joan de Déu demostra que la ciutat “exerceix una capitalitat amb majúscules. No només amb discursos, sinó per la via dels fets”. Amb aquestes paraules, el cap del govern català ha estrenat unes instal·lacions enllestides després de sis anys d’obres i que situen el centre sanitari com gran referent de la CatalunyaCentral.

Mas, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, ha fet d’amfitrió d’una inauguració que ha generat una gran espectació. El nou vestíbul era ple a vessar de convidats, personal d’Althaia, els seus representants sindicals i usuaris. Durant l’acte d’estrena, el director general d’Althaia, Manel Jovells, ha exercit de mestre de cerimònies, i ha estar acompanyat per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el conseller de Salut, Boi Ruiz.

 En els parlaments, l'alcalde Valentí Junyent, ha destacat que la fusió hospitalària que exemplifica el nou hospital “és la suma d’esforços de diferents forces polítiques i diferents governs”. També ha volgut destacat el paper que han tingut dues persones en aquest projecte: el del Manel  Jovells i del president Mas, “que es va comprometre amb mi que això tiraria endavant”,

Per la seva part, Jovells ha manifestat que “el projecte s’ha trobat una trajectòria complicada i moments molts durs” a causa de la crisi i els problemes de finançament. Per això, ha assegurar, “la satisfacció és més gran”. També ha volgut  remarcar que el nou hospital “és un projecte col·lectiu i compartit on tothom s’ha hagut de sacrificar però que serà útil i bo perquè tindrà més i millors serveis”.

 Unificar l’activitat hospitalària en un únic centre

 L’acte d’avui simbolitza l’acabament d’un edifici que permet unificar l’activitat hospitalària d’atenció pública de la ciutat en un únic centre.

El nou Hospital de Sant Joan de Déu s’ha pogut fer realitat gràcies ala Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Althaia.Des de fa anysla Generalitat s’ha mantingut fidel al compromís que Manresa i la seva àmplia zona d’influència disposés d’un gran centre assistencial, avançat i referent. L’obra ha tirat endavant malgrat la conjuntura de crisi d’aquests darrers anys.

L’ampliació, que va començar l’any 2008, s’ha dividit en dues gran fases, la primera de les quals es va acabar el mes d’octubre del 2010. Posteriorment, el març del 2012 es va poder començar una segona fase que ara s’acaba.

El nou edifici es caracteritza per la seva lluminositat, pels espais amplis i funcionals.La Fundació Althaiaha tingut en compte les aportacions dels propis professionals per tal d’aconseguir el confort per als usuaris i les condicions idònies per exercir les tasques assistencials.

 L’Hospital de Sant Joan de Déu té una superfície total de 60.000 m2 (40.000 m2 nous i 20.000 m2 de l'edifici inicial), més uns 18.000 m2 d'aparcament.

Disposa, entre d’altres, de 402 llits –ampliables-, 17 quiròfans, 4 sales de parts, 69 consultoris, 54 boxes d’urgències ampliables i 16 llits d’observació d’urgències.

Documents relacionats

  • imagen