La Delegació del Govern desisteix del recurs interposat contra l'acord de l'Ajuntament de Manresa a favor de la sobirania fiscal

L’acord del Ple celebrat el 21 de març de 2013 insta l’AMI a consensuar un calendari per tal d’aconseguir que el major nombre d’ajuntaments ingressessin l’IRPF i l’IVA a l’Agència Tributària Catalana i al Govern de la Generalitat a treballar per la creació de la Hisenda pròpia.

La Delegació del Govern de l’Estat a Catalunya ha desistit del recurs que va interposar contra l’acord del Ple del 21 de març de 2013 de l'Ajuntament de Manresa, que insta l’Assemblea de Municipis per la Independència (AMI) a consensuar un calendari d’actuació conjunta per aconseguir que el màxim nombre de municipis ingressi els impostos dels seus treballadors (l’IRPF) i l’IVA a l’Agència Tributària Catalana, en lloc de fer-ho a l’agència espanyola.

En l’acord, també demana al Govern de la Generalitat que treballi per la creació de la Hisenda pròpia, de forma coordinada amb les associacions municipalistes del país.

La Delegació del Govern que encapçala Maria de los Llanos de Luna va recórrer els acords de plens similars adoptats a diferents municipis que com Manresa estan adherits a l’AMI. Ara, atès que les sentències que ha dictat fins el moment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya donen la raó als ajuntaments, la Delegació del Govern ha desistit de continuar endavant amb el contenciós contra el consistori manresà.