L’Ajuntament torna a participar al programa “Els Serveis Socials més a prop” i farà visites a domicili a persones majors de 80 anys

Es realitzaran 180 visites a domicili, xifra que es pot ampliar a les 300, per tal de comprovar les necessitats personals i l’estat de l’habitatge, detectar situacions de risc i vulnerabilitat, aïllament social i solitud etc. A partir d’aquí, s’informarà a les persones, sobre l’oferta de prestacions i serveis que té als seu abast. I alhora, amb la informació obtinguda es podran planificar polítiques socials adaptades a les necessitats reals de la població i millorar-ne el Servei.

imagen

L’Ajuntament s’ha adherit de nou al programa “Els Serveis Socials Més a prop, de la Diputació de Barcelona, adreçat a persones més grans de 80 anys no usuàries de cap servei social. L’objectiu és informar sobre els recursos socials i comunitaris que hi ha a la ciutat i saber si es troba en alguna situació de dificultat o necessitat que pugui requerir el suport municipal.

 

Per aquest motiu s’ha contractat a dues professionals de l’àmbit social per realitzar les entrevistes al domicili d’aquests possibles usuaris que, prèviament, van ser informats per carta durant el mes d’agost.

 

En total està previst duu a terme entre 180 i 300 visites en les quals es vol detectar aspectes com les necessitats personals (autonomia, percepció de l’estat de la salut, situació de l’habitatge...), possibles situacions de risc o vulnerabilitat,  i, al mateix temps informar sobre l’oferta de prestacions i serveis del territori.

 

Amb aquesta intervenció el consistori obtindrà informació molt valuosa per conèixer  la realitat de la població envellida del municipi, detectar de manera proactiva les necessitats actuals de les persones majors de 80 anys i anticipar futures necessitats de suport, prevenir situacions d’aïllament social  i afavorir la planificació de polítiques socials adaptades a les necessitats de la població. En conseqüència permetrà  dissenyar noves actuacions i millorar els Serveis adreçats a persones grans.

Documents relacionats

  • imagen