El Centre Cívic Selves i Carner í el Casal de les Escodines mostren dues exposicions aquest mes de setembre

El Casal de les Escodines acollirà “365 dies cuidant “, realitzada per la Junta d’Infermeria d’Althaia per fer visible el dia a dia de les infermeres. D’altra banda, el Centre Cívic Selves i Caner hi farà estada l’exposició “Diversitat”

 

imagen

Les exposcions“365 dies cuidant” i “Diversitat” són les dues mostres  que es podran veure aquest mes de setembre al Casal de les Escodines i al Centre Cívic Selves i Carner .


365 dies cuidant “és el títol de la proposta expositiva que es podrà veure al Casal de les Escodines (c/ St. Bartomeu, 50),  del 4 al 28 de setembre. Es tracta d’una una mostra fotogràfica impulsada per la Junta d'Infermeria de la Fundació Althaia per visibilitzar i testimoniar la professió d'infermera. És una mostra formada per una cinquantena  de fotografies fetes pels mateixos professionals que copsa els valors centrals de la professió, com són el respecte, la humanitat, la proximitat i l'acompanyament que dediquen les infermeres als pacients. Les imatges transmeten el tracte respectuós, càlid i humà pel qual s'ha caracteritzat sempre la professió d’ infermera, alhora que plasmen l'increment del nivell de tecnificació i professionalització.

La Junta d'Infermeria va organitzar la mostra l'any passat amb motiu del Dia Internacional de la Infermera amb el suport del servei de Comunicació d'Althaia i la col·laboració de Sant Andreu Salut, la Universitat de Manresa – Fundació Universitària del Bages i l'Institut Català de la Salut.

La mostra ha estat guardonada amb el Premi Infermeria i Societat 2018 a la difusió i comunicació de la professió infermera que atorga la Fundació Infermeria i Societat, entitat vinculada al Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona.

La  itinerància de l'exposició per diferents equipaments de la ciutat de Manresa, ha passat per la biblioteca Ateneu Les Bases al maig de 2019, el juny 2019 visitava el  Centre Cívic Selves i Carner i ara al setembre de 2019 es podrà veure al Casal de les Escodines. L’any passat l'exposició es va exhibir a l'Hospital Sant Joan de Déu, la Fundació Universitària del Bages i a l'Hospital de Sant Andreu.

L’exposició es podrà visitar de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 16 a 21h, i dissabtes, a partir del 21 de setembre, de 9 a 14 h al Casal de les Escodines  (c/ St. Bartomeu, 50).

 

 

“Diversitat”,  al Centre Cívic Selves i Carner a partuir d'avui

 

Del 4 al 27 de setembre, es podrà veure l’exposició “Diversitat” al Centre Cívic Selves i Carner (c/ Bernat Oller, 14-16), realitzada pels joves del Casal de Joves La Kampana.

 

Durant una setmana del mes de març de 2019 es va disposar d’un espai creatiu amb revistes i material fungible al Casal de Joves La Kampana per treballar la diversitat que ens mostra les diferències entre les persones. L’èxit d’aquesta  varietat implica l’acceptació d’aquesta pluralitat i veure la riquesa  que ens dona la humanitat.

Es tractava de reflectir sobre el significat de la diversitat per cadascun dels joves participants. El procediment i desenvolupament del projecte expositiu va ser, explicar als i les joves l’objectiu d’elaborar un material artístic, creant persones diverses, diferents, amb varietat, amb imaginació, tot segons l’ inspiració de cada un/a i utilitzant la tècnica del collage;  en definitiva reflectint la realitat del Casal de Joves i la gran diversitat que existeix.

Per donar veu a aquesta diversitat i creativitat juvenil, es valora el fet de treure-li profit i es va crear una exposició, que no només la puguin veure la resta del joves del casal, sinó tota la població, és per això que l’exposició “Diversitat” es traslladarà per diferents equipaments de la ciutat de Manresa.

L’exposició es podrà visitar del 4 al 27 de setembre al Centre Cívic Selves i Carner (c/Bernat Oller, 14-16),  de dilluns a divendres, de 16 a 21 h.

 

 

Documents relacionats

  • imagen