Dilluns s’obren les inscripcions per als programes d’activitats fisicoesportives per adults i gent gran

En total s’ofereixen 800 places i les inscripcions s’han de fer a través d’una trucada telefònica al 010.

imagen

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Manresa obre dilluns que ve, 9 de setembre, el període d’inscripcions per als programes d’activitats fisicoesportives que inclou els programes Manresa, Esport i Salut (MES), les caminades de marxa nòrdica Pas a Pas fent Salut, i la dinamització dels parcs urbans de salut a la ciutat.

 

En total, sumant els tres programes, s’hi ofereixen unes 800 places. Les persones interessades caldrà que facin la  inscripció mitjançant una trucada telefònica al telèfon 010.

 

Programa municipal Manresa, Esport i Salut (MES)

 

Aquest programa consisteix en un curs de sessions dirigides de gimnàstica de manteniment i gimnàstica dolça adreçat a combatre el sedentarisme i a reduir els riscos que aquests provoca, mitjançant el manteniment de la condició física amb exercicis de treball del sistema cardiovascular, la millora del to muscular i de la flexibilitat, així com la reeducació de la postura global del cos. Es treballa per mitjà de circuits, exercicis aeròbics i de tonificació muscular amb acompanyament musical, jocs, ... a més a més d’exercicis d’estiraments i relaxació.

 

Actualment, d’aquest programa, s’ofereixen  740 places distribuïdes en 26 grups de treball que es reparteixen en 9 instal·lacions de tota la ciutat (Ateneu les Bases, AVV Pujada Roja, AVV Sant Pau, AVV Valldaura, Casal Gent Gran Balconada, Casal La Font, Escola La Font, Escola Renaixença i Pavelló Pujolet).

 

El preu públic d’aquest cursos és de 117.80 € per temporada, tot i que preveu la reducció de la quota en funció del nivell d’ingressos anuals de la unitat familiar dels alumnes que no superin els barems fixats per acollir-se a la tarifació social del programa. La durada del curs és el 16 de setembre de 2019 al 19 de juny de 2020 amb els períodes festius escolar (Festa de Nadal: del 23 de desembre de 2019 a l’7 de gener de 2020 i Festa de Setmana Santa: del 6 al 13 d’abril de 2020).

 

Programa municipal de caminades de marxa nòrdica, Pas a Pas fent Salut

 

La Regidoria d’Esports organitza aquestes caminades setmanals, cada divendres des del 4 d’octubre de 9.15 a 11.30 hores aproximadament amb sortida des del Pavelló Municipal “El Pujolet” (C. Sant Fruitós s/n – Manresa). Les caminades de marxa nòrdica es realitzaran en grup, guiades per un monitor/a i tindran una durada aproximada de 2 hores recorrent una distància total d’entre 4 i 10 km.

 

Amb la incorporació de l’ús dels bastons i mitjançant una tècnica correcta de Marxa Nòrdica, que és una tècnica integral que està a l’abast de tothom, fa de la caminada tradicional un exercici més complert, mantenint sempre la característica del baix impacte. La Marxa Nòrdica provoca l’activació de la part superior del cos i incorpora més beneficis com són la millora la postura corporal, la disminució de l’impacte en les articulacions del genoll i zona lumbar i la millora dels resultats cardiovasculars.

 

Pels usuaris que no disposin de pals, l’Ajuntament té a disposició pals de préstec per a ells fins a esgotar existències.

 

Els usuaris del Pas a Pas fent Salut podran participar a les passejades d’intercanvi a d’altres municipis dins del marc del programa de la Diputació de Barcelona Cicle de passejades “A cent cap els cent” (calendari a determinar amb 3 intercanvis, una caminada a Manresa i la Festa de Cloenda)

 

El preu públic del programa és de 10,60 € i el pagament es formalitzarà únicament mitjançant domiciliació bancària en el moment de fer la inscripció. Aquest programa ofereix 60 places.

 

Dinamització dels Espais Lúdics i de Salut per a Gent Gran

 

L'activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia: només anar al parc escollit. Llavors un tècnic especialista dinamitzarà el parcs lúdic i de salut, que són uns aparells a l’aire lliure constituïts per diferents mòduls d’activitats o multi-estacions. El recorregut permet treballar les capacitats físiques i sensorials i l’objectiu principal d’aquests espais és mantenir la forma física realitzant-hi diferents exercicis.

 

La programació de tardor tindrà continuïtat setmanalment del 30 de setembre al 20 de desembre a les 10.30 hores ens els següents dies i espais: Els dilluns al CAP de la Sagrada Família, els dimarts al Parc Ramon Estrada (Escodines) i els dimecres al Parc del Museu de la Tècnica.

 

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen