L’Ajuntament i el Centre de Recursos Pedagògics del Bages fan una crida a les entitats perquè s’afegeixin al Servei Comunitari

El Servei Comunitari és una proposta educativa  adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO  que consisteix en combinar processos d’aprenentatge i de servei pràctic a la comunitat.

imagen

L’Ajuntament de Manresa i el Centre de Recursos Pedagògics del Bages impulsen una campanya conjunta per facilitar la implementació del Servei Comunitari a tots els instituts de Manresa.

Una de les novetats de l’actual curs escolar és que tots els centres de secundària –tant públics com concertats- hauran de dur a terme el Servei Comunitari a tercer o a quart d’ESO. La seva finalitat és garantir que l’alumnat, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimenti i protagonitzi accions de compromís cívic, aprengui en l’exercici actiu de la ciutadania, i posi en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. 

El Servei Comunitari es concreta en un projecte en el qual els estudiants es formen treballant sobre necessitats reals del seu entorn amb l’objectiu de millorar-lo. La seva durada és de vint hores, de les quals almenys deu han de ser de servei a la comunitat.

 

Les entitats culturals i socials són les que poden oferir als centres educatius, des de la seva activitat quotidiana, l’espai on desenvolupar el Servei Comunitari. Per això, l’Ajuntament de Manresa i el Centre de Recursos Pedagògics del Bages s’han posat en contacte amb totes les entitats de Manresa i els han ofert la possibilitat de col·laborar amb aquest projecte.

 

Ja hi ha moltes entitats de la ciutat que se’n beneficiaran d’aquest projecte educatiu a partir d’aquesta tardor. En el cas d’una entitat que tingui interès en participar-hi pot contactar a través del correu electrònic crp-bages@xtec.cat.

 

Objectius del Servei Comunitari

  • Desenvolupar la competència social i ciutadana, afavorint una actitud crítica i compromesa davant la societat, per tal d’esdevenir membres actius en una societat catalana democràtica i participativa.
  • Desenvolupar habilitats relacionades amb el disseny i realització de projectes i amb el treball d’equip.
  • Donar a conèixer a l’alumnat i les seves famílies la xarxa associativa i les entitats de l’entorn, per tal de promoure la participació dels joves.
  • Promoure el treball en xarxa entre els diferents agents educatius de l’entorn.
  • Donar una resposta educativa a les necessitats emergents de l’entorn escolar.
  • Augmentar la participació en el teixit associatiu i les entitats de caire social per fomentar el compromís amb la construcció d’una societat més justa, cohesionada i arrelada al territori.

 

Fotografia d’alumnat del Lacetània fent un servei comunitari a la llar d’Infants la Ginesta

 

Documents relacionats

  • imagen