El Ple aprova l'adquisició a l'Incasòl del terreny de l'Edifici Impuls al Parc Central en dues anualitats

La proposta del govern municipal per comprar el terreny en dos paaments anuals de 500.000 i 747.023,58 euros ha rebut els vots favorables d'ERC, JxM, PSC i Cs, i l'abstenció de Fem Manresa. També s'ha anunciat que es farà un estudi de les concessions de l'Ajuntament de Manresa per veure la viabilitat de que puguin ser municipalitzades. 

imagen

 

El Ple municipal de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat en la sessió d'avui la despesa plurianual per comprar a l’Incasòl la parcel·la que ocupa actualment l’edifici Impuls dins del Parc Central amb els vots favorables d'ERC, JxM, PSC i Cs, i l'abstenció de Fem Manresa.


El govern municipal ha presentat aquesta proposta per evitar haver de pagar a l'organisme de la Generalitat el dret de superfície durant 40 anys perquè passats tots aquests anys, si no es fes la compra aprovada pel Ple, el terreny i l'edifici quedarien per a l'Incasòl. 


L'Ajuntament de Manresa ha acordat amb aquest organisme que el cost total del terreny serà de 1.247.023,58 € (IVA inclòs) i que es faran dos pagaments anuals amb els següents imports: 500.000 euros al 2019 i 747.023,58 euros al 2020.  

 

Estudi de les concessions

 

En un altre moment del Ple municipal, davant de les diferents intervencions de FM i del PSC en relació a la conveniència de municipalitzar alguns serveis de l'Ajuntament que actualment funcionen en règim de concessió, l’alcalde Valentí Junyent ha adquirit el compromís perquè el govern municipal impulsi l'elboració d'un estudi de totes les concessions per veure la viabilitat de que puguin ser municipalitzades.

 

L'anunci d'aquest compromís ha fet que el grup de FM hagi retirat la proposició que havia presentat per a la municipalització dels serveis de neteja de les dependències municipals.

 

Probresa energètica i CDR

 

També s'ha acordat una proposició d'ERC, JxM i FM per protegir les famílies que estiguin en situació de pobresa energètica després que Endesa i altres companyies elèctriques han enviat cartes a alguns ajuntaments catalans en què amenacen amb la intenció de tallar el subministrament a les persones i famílies amb informes de vulnerabilitat que tinguin deutes de consum, si les administracions públiques no paguen el 50% del cost d’aquest deute abans de l’1 d’octubre.

 

La proposta ha rebut el vot favorable de PSC i l'abstenció de Cs i, indirectament, de FM perquè els seus tres representants s'han absentat del Ple per participar en una manifestació contra la detenció de membres del CDR aquest dilluns.

 

Precisament, el Ple ha aprovat també una altra proposició de suport als CDR detinguts que reclama el dret a la pressumpció d'innocència i el seu alliberament immediat amb els vots a favor d'ERC, JxM i FM; i en contra de PSC-CP i Cs. 

Documents relacionats

  • imagen