S'estrena a Barcelona l'exposició 'Pius Font i Quer (1888-1964). Un nou paradigma de la botànica catalana'

L’acte inaugural tindrà lloc aquest dimecres a les 6.30 de la tarda al vestíbul principal de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, on estarà ubicada la mostra fins el 15 de novembre.

imagen

Aquest dimecres, 15 d’octubre, s’inaugura l’exposició "Pius Font i Quer (1888-1964). Un nou paradigma de la Botànica Catalana" al vestíbul de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585, Barcelona).

L’acte, que començarà a les 6.30 de la tarda, comptarà amb les intervencions de la Dra. Lourdes Cirlot, Vicerectora de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona i el Dr. Josep Vigo, Catedràtic de Botànica de la UB.

La mostra, que es podrà visitar fins el dia 15 de novembre, s’emmarca dins el programa commemoratiu del cinquantè aniversari de la mort del reconegut botànic català i fill adoptiu de Manresa, Pius Font i Quer.

Les actuacions d'homenatge a l’il·lustre científic van començar a Manresa el mes d’abril amb la celebració d’un acte institucional que va tenir lloc al saló de sessions de l’Ajuntament de Manresa i va comptar amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, i representants d’entitats diverses.

Des de finals d’abril i durant tot el mes de maig la capital del Bages va acollir diferents xerrades, caminades a l’aire lliure, inclosa una gimcana botànica, i una exposició per recordar i explicar la tasca que Pius Font i Quer va desenvolupar en el camp de la botànica, on va destacar per les seves recerques científiques i també pel seu treball pedagògic i de normalització terminològica del català en l’estudi de les espècies vegetals.

Documents relacionats

  • imagen