Un nou programa de formació i inserció de l'Ajuntament de Manresa permet introduir 19 joves al mercat laboral

• Fem Ocupació per a Joves és un programa adreçat a joves en atur de 18 a 30 anys que permet als participants adquirir experiència professional a través d’un contracte laboral i, alhora, rebre formació específica relacionada al lloc de treball.

El Centre d'Iniciatives per l'Ocupació (CIO) de l'Ajuntament de Manresa està portant a terme el programa “Fem Ocupació per a Joves”, un projecte innovador cofinançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Servicio de Empleo Público Estatal i el Fons Social Europeu que combina en paral·lel formació i inserció laboral. El programa ha aconseguit la col·laboració i la implicació de diferents empreses del territori que han contractat dinou joves de la comarca en diferents ocupacions.

Fem Ocupació per a Joves és un programa adreçat a joves en atur de 18 a 30 anys amb un nivell formatiu d'ESO, CFGM o Batxillerat que permet als participants adquirir experiència professional a través d’un contracte laboral i, alhora, rebre formació específica relacionada al lloc de treball, tenint en compte les necessitats de la pròpia empresa.

Les empreses que s'han interessat per aquest projecte i finalment han contractat persones joves han estat: Proseat Foam Manufacturing, SLU; Intercomarques, S.A i Fundació Ampans. En trets generals, els responsables de recursos humans d'aquestes empreses han vist el programa com una oportunitat per contractar joves amb moltes ganes d'aprendre i treballar i alhora fer formació adaptada a les necessitats pròpies de l'empresa, obtenint així treballadors i treballadores més qualificats i més motivats.

L'Ajuntament de Manresa ha valorat molt positivament l'interès mostrat per altres empreses així com la col·laboració del Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages que ha donat suport al programa fent difusió d'aquest entre els seus agremiats.

El programa Fem Ocupació per a Joves va finalitzar el període de contractacions a mitjans de setembre però les accions de formació i seguiment de les insercions laborals continuaran fins al març de 2015.