L'Ajuntament de Manresa incorpora un nou vehicle elèctric al servei de parcs i jardins

L’han presentat avui el director general de l’empresa concessionària  dels parcs i jardins de Manresa, PAU S.A., i el regidor delegat de Medi Ambient i Sostenibilitat.

imagen

El regidor delegat de Medi ambient i Sostenibilitat, Jordi Serracanta; i el director general de l’empresa concessionària dels parcs i jardins de Manresa, Eugenio Díaz, han presentat avui al matí, a la plaça Major i el nou vehicle elèctric que utilitzaran els operaris de Procedimientos de Aseo Urbano SA (PAU).

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat ha manifestat que aquesta incorporació del nou vehicle al servei de parcs i jardins “segueix la línia d’actuació marcada des de l’equip de govern d’afavorir la reducció d’emissions i de les molèsties pel soroll en els vehicles de les concessionàries municipals”. En aquesta sentit, ha recordat els set vehicles elèctrics que ja estan operatius en el servei de neteja i de recollida d’escombraries o la propera posada en marxa de dos nous autobusos híbrids en els servei de bus urbà.

Serracanta ha avançat que el nou vehicle presentat avui i totes aquestes actuacions es presentaran a la Fira Ecoviure, que tindrà lloc aquest cap de setmana al Palau Firal de Manresa.

Per la seva part, Eugenio Díaz, ha mostrat la seva satisfacció per poder incorporar aquest nou vehicle elèctric que “té una capacitat i unes característiques molt adequades al servei que prestarà a la ciutat” i a més a més “contribuirà a reduir la contaminació”.

Es tracta d’una camioneta Renault Kangoo Maxi ZE, de motor elèctric 2.4, 60cv, que té un consum de 155Wh/km amb una autonomia de 100km. Disposa de 5 places i té capacitat per a una càrrega útil de com a màxim 650kg i 1m3 de volum de càrrega.

El vehicle l’ha adquirit l’empresa concessionària (PAU) d’acord amb el contracte guanyat per concurs públic i en vigor des del gener d’aquest any, tot i que estarà adscrit a la secció de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Manresa. La concessió a Procedimientos de Aseo Urbano SA correspon al sector 1 de Parcs i jardins, que inclou les places, parcs, jardins i zones verdes del sector llevant de la ciutat (la carretera de Vic fa de divisòria) més les zones verdes de la zona esportiva del Congost, el Parc de Puigterrà i el Xup. Servirà per fer les tasques pròpies del manteniment de les zones verdes: inspeccions, transport d'eines i de personal, etc.

Documents relacionats

  • imagen