Finalitza el curs de capacitació en reparacions bàsiques de la llar

Una desena de persones  han participat en aquest programa que s’inclou dins el projecte “Llar i cures, feines dignes”, impulsat pel CIO i el Servei  Públic d’Ocupació de Catalunya.

imagen

Ahir va finalitzar la capacitació en reparacions bàsiques de la llar, formació inclosa en el projecte “llar i cures, feines dignes” que organitza el Centre d’Iniciatives per l’Ocupació (CIO) de l’Ajuntament de Manresa amb la subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programa de projectes innovadors i experimentals.

Hi han participat 10 persones, 9 d’elles dones, que treballen habitualment en feines a les llars o de cura de persones. Amb aquest curs es pretenia que aprenguessin a fer petites reparacions amb seguretat, que s’apoderessin amb tasques diferents a les que estan acostumades, que guanyessin independència i cohesionar el grup.

Durant el curs han après a utilitzar les principals eines amb seguretat, penjar estanteries i quadros, tapar forats, enguixar i pintar parets, fer petites reparacions elèctriques, desembossar i reparar lavabos,  i petits treballs amb fusta.

La part pràctica del curs s’ha realitzat a la fàbrica de l’Anònima, on s’ha pogut contribuir a la reparació de l’espai.

La majoria de participants han coincidit a  valorar l’experiència de forma “molt positiva”  que han permès adquirir aprenentatges bàsics per resoldre  “feines quotidianes com canviar un sifó o desembossar un lavabo”,  avaries que són fàcils de trobar quan es treballa en el servei a domicili.

Les persones que han fet el curs també han destacat aspectes d’ aquesta formació a l’hora d’utilitzar eines per “resoldre petites avaries elèctriques, per penjar quadres, tallar fustes o posar claus”.

Així mateix, el curs també “ens ha servit per guanyar independència i compartir entre nosaltres les experiències de la vida i la feina”.

 

Des dels formadors també s’ha valorat el curs  com “una experiència molt maca, gràcies a la predisposició i la complicitat de les persones participants” que, junt amb d’altres iniciatives incloses en el projecte “Llar i cures, feines dignes”,  “ha d’ajudar a millorar la qualitat laboral de les persones que treballen en aquest sector”.

 

Documents relacionats

  • imagen