L'Ajuntament i Càritas signen un conveni per continuar desenvolupant el projecte de masoveria urbana

L’Ajuntament de Manresa atorga una subvenció per un import de 30.000 euros per aquest any 2019. 

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la directora de Càritas Diocesana de Vic – Arxiprestal de Manresa, Josefina Farrés, han signat avui un conveni de col·laboració per continuar el funcionament del projecte de masoveria urbana. L’acte de signatura ha comptat amb la presència de la regidora d’Acció Social i Inclusió Social, Mariona Homs; del regidor d’Habitatge, Jamaa Mbarki; i de la tresorera de Càritas, Josefina Pla.

 

D’acord amb aquest conveni, l’Ajuntament de Manresa atorgarà a l’entitat manresana una subvenció total de 30.000 euros per a les actuacions de l’any 2019.


Els objectius del projecte de masoveria urbana són els de facilitar l’accés a l’habitatge a persones en situació d’atur o amb dificultat per accedir a un lloc de treball estable; en situació d’exclusió social o risc de patir-ne; especialment amb una problemàtica d’habitatge; preferentment amb coneixements i habilitat en l’àmbit de la construcció, la rehabilitació o el manteniment d’habitatges.


Segons el conveni, Caritas Manresa es compromet a valorar i seleccionar els “masovers” i els habitatges per incloure’s en el projecte, segons els criteris fixats conjuntament amb l’Ajuntament de Manresa, prioritzant aquells habitatges que es troben al nucli antic.  L’entitat manresana també gestionarà, assessorarà i farà el seguiment tècnic de l’obra de reforma i rehabilitació dels habitatges i dels treballs a càrrec del masover.

 

Per la seva part, l’Ajuntament de Manresa atendrà els residents de Manresa que requereixen del projecte; farà el seguiment social dels participants  i col·laborarà en el seguiment tècnic del projecte.


Càritas Manresa desenvolupa des del 2015  el projecte de masoveria urbana assistida, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa.

 

Documents relacionats

  • imagen