L’exposició “Manresa. Te’n recordes?”, que il·lustra amb delicadesa i simpatia la Manresa dels anys 60, es podrà veure tot el novembre al Casal de les Escodines

El Casal de les Escodines acull des de demà dimarts i fins al dia 30 de novembre l’exposició d’il·lustracions de Ferran Costa. D’altra banda, el Centre Cívic Selves i Carner acull fins al 15 de novembre l’exposició fotogràfica “Llar. Àgora. Fàbrica. Mercat. Visions del Centre Històric de Manresa” de la regidoria del Centre Històric i una mostra dels treballs de l’alumnat dels tallers d’artesania de l’AVV Saldes-Pl. Catalunya, la segona quinzena.

imagen

Una divertida exposició de l’il·lustrador autodidacte Ferran Costa i Duran (Manresa, 1954), amb el títol “Manresa. Te’n recordes? es podrà visitar al Casal de les Escodines a partir de demà, dia 5, i fins al 30 de novembre. Es tracta de nou plafons de gran format fets amb llapis, aquarel·la i tinta, que recullen imatges d’espais emblemàtics de la Manresa de l’entorn dels anys 60.

 

Tal i com descriu l’artista Antoni Bachs, els dibuixos de Costa semblen infantils, però tenen una base de dibuix molt sòlida i són tota una lliçó de perspectiva. Costa fa servir l’anècdota per donar alegria a la seva obra amb tot un reguitzell de petits personatges (gats, gossos i ratolins), marca de fàbrica de l’autor. Les seves obres són delicades, entranyables, simpàtiques, delicades i delicioses i hi podreu reconèixer paisatges viscuts de Manresa amb múltiples detalls.

 

L’exposició es podrà visitar fins al 30 de novembre, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i 16 a 20.30  h al Casal de les Escodines i els dissabtes de 9 a 14 h (C/ St. Bartomeu, 50; 938725454).

 

Visions del Centre Històric al Centre Cívic Selves i Carner i obres dels tallers d’artesania i manualitats de l’AVV Saldes- Plaça Catalunya

 

Fins al 15 de novembre, els ciutadans i ciutadanes tindran l'oportunitat de tornar a visitar l'exposició Llar. Àgora. Fàbrica. Mercat. Visions del Centre Històric” al Casal de les Escodines, que ja s’ha mostrat a diversos equipaments de la ciutat.

 

L'exposició, promoguda per la regidoria de Centre Històric de Manresa, presenta una mirada renovada sobre les realitats d’aquesta zona de la ciutat i és un exemple de les iniciatives traçades alhora de buscar la complicitat de tots els agents en la missió de posar en valor el Centre Històric.

 

Llar. Àgora. Fàbrica. Mercat. Visions del Centre Històric  és el resultat de la mirada de 5 fotògrafs, que han posat en valor el nucli identitari de la ciutat:  Éder Pozo, Jordi Preñanosa, Mercè Rial, Jordi Roca i Xavier Serrano, testimonis d’una visió detallista i resumida en quatre idees: la llar, el lloc on viure; l’àgora, el lloc on trobar-se; la fàbrica, el lloc on crear i innovar; i el mercat, indret on es produeix l’intercanvi.

 

L’exposició és fruit de la necessitat de posar en valor noves visions crítiques i positives del Centre Històric, per això es va promoure aquest projecte fotogràfic que culminava en una exposició i l’edició de vuit postals com a mostra de les fotografies exposades. En podeu trobar gratuïtament al Centre Cívic Selves i Carner.

 

L’exposició es podrà visitar fins el 15 de novembre, de dilluns a divendres, de 16 a 21 h al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16; 938727477).

 

La segona quinzena de novembre, concretament del 18 al 29 i també de dilluns a divendres, de les 16 a les 21 h, es podrà veure una mostra dels treballs de l’alumnat dels tallers de manualitats i artesania que es fan al Centre Cívic Selves i Carner, organitzats per l’AVV Saldes- Pl. Catalunya.

Documents relacionats

  • imagen