L'Ajuntament de Manresa organitza un mòdul d'auxiliar d'imatge personal: perruqueria i estètica

El curs està adreçat a joves de 16 a 21 anys i tindrà una durada de 1.000 hores i amb pràctiques incloses en centres de treball. El programa forma part dels mòduls de Plans de Transició al Treball (PTT), amb el suport de la Diputació i la Generalitat.

L’Ajuntament de Manresa passarà a oferir de dos a tres mòduls de Plans de Transició al Treball (PTT) amb l’organització d’ un mòdul d'auxiliar d'imatge personal: perruqueria i estètica. Aquest programa formatiu està adreçat a joves de 16 a21 anys que no hagin obtingut el graduat en ESO.

El nou mòdul és possible gràcies a un acord amb la Diputacióde Barcelona i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i que complementarà l’oferta formativa dels mòduls d’auxiliar de fabricació mecànica i d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic que ja es desenvolupen des del mes passat.

Aquests estudis del mòdul d’imatge personal capaciten per preparar els equips de treball, aplicar tècniques de neteja del cabell i el cuir cabellut, tècniques de canvis de forma i color, tècniques d'embelliment d'ungles, tècniques d'eliminació i descoloració de pèl, i fer maquillatge de dia.

El curs tindrà una durada de 1.000 hores i la previsió és començar durant aquest mes d'octubre. S'hi cursaran 400 hores de formació en ofici i 400 de formació bàsica. També es preveuen 200 hores de pràctiques en centres de treball. A més, el mòdul preveu suport per la prova d'accés a cicle formatiu de grau mig.

El mòdul ja s'havia programat altres anys sota la modalitat de Programa Autoritzat de Qualificació Professional Inicial (PQPI) però ara passa a l'oferta estable de Plans de Transició al Treball, regulats pels Programes de Formació i Inserció.

Tots els joves interessats poden acudir presencialment al CIO (al carrer Verge e l'Alba) o bé trucar per telèfon (93 877 64 90) o enviar un mail (cio@ajmanresa.cat) demanat específicament informació del PTT d'imatge personal: perruqueria i estètica.