Manresa acull una jornada de formació sobre contractació pública responsable

La jornada es va celebrar dimecres passat i va comptar amb l’assistència de personal tècnic municipal

imagen

El Centre Cultural el Casino de Manresa va acollir dimecres passat una jornada de formació sobre contractació pública responsable, que va comptar amb l’assistència de personal tècnic de diferents serveis de l’Ajuntament de Manresa:  Jardineria, Residus i neteja, Ensenyament i dels Serveis jurídics.

L’objectiu era analitzar les contractacions realitzades en aquests serveis i valorar la possibilitat d’incloure-hi, en futures licitacions, noves clàusules que impliquin millores a nivell ambiental, social, de qualitat i bon govern en la gestió d’aquests serveis.

La formació va ser realitzada per Amanda Ortega, experta en responsabilitat social, en compra pública responsable i col·laboradora de la Cooperativa Opcions.

Com explicava Amanda Ortega “la contractació pública responsable es refereix a la consideració de criteris de sostenibilitat (social, econòmica, cultural i ambiental) en els processos de compra i contractació de les administracions, on el preu deixa de ser determinant i s’equilibra amb altres criteris, especialment amb aquells que pretenen satisfer necessitats i exigències socials i ambientals.” Es tracta doncs, que els processos de contractació integrin valoracions que promoguin un model de desenvolupament sostenible i inclusiu, així com el benestar social.

Tenir espais com aquests, on es pugui reflexionar amb temps i conèixer les eines tècniques disponibles per aplicar aquest tipus de clàusules, és vital per poder avançar en el camí d’una contractació més coherent i sostenible.

Sobre aquest tema ja es va realitzar una jornada al juliol, en què es s’explicava el concepte de la contractació i la compra pública responsable, i es valorava les possibilitats i les dificultats d’aplicar-la lligades a la nova llei de contractes del sector públic. En aquest cas, la jornada va ser realitzada per Amanda Ortega i Paco Blanco, exdirector de Coordinació de Contractació Administrativa de l’Ajuntament de Barcelona, i hi van assistir una quarantena de tècnics i polítics municipals.

Aquestes dues jornades formatives han estat subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

 

 

Documents relacionats

  • imagen