Presentació de la web de memoria.cat en homenatge als bagencs de la ‘Lleva del Biberó’

L’acte tindrà lloc a l’Espai Plana de l’Om, el divendres 13 de desembre a les 6 de la tarda. L’acte és gratuït i obert a tothom, organitzat per l’Associació Memòria i Història de Manresa, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa.

imagen

El divendres 13 de desembre a les 6 de la tarda a l’Espai Plana de l’Om es presentarà l’última web de l’Associació Memòria i Història de Manresa en homenatge als joves de la comarca que amb només 17 anys van ser cridats a files durant la Guerra Civil.

L’acte consistirà en la projecció d’un vídeo amb entrevistes a vuit biberons supervivents de la comarca i l’actuació d'antics alumnes de teatre del Batxillerat d'Arts Escèniques del Lluís de Peguera (Àlex Locubiche, Biel Mora i Pol Bastida), dirigits per Sílvia Sanfeliu, que llegiran fragments de memòries escrites per biberons.

Aquest acte, així com el seu contingut, resulta del treball de recerca dut a terme per L’Associació Memòria i Història de Manresa sobre la ‘Lleva del Biberó’ al Bages. Aquesta investigació es va iniciar el desembre de l’any passat, quan es va celebrar un emotiu homenatge a aquesta lleva de soldats tan joves dins el programa de commemoració dels 80 anys dels bombardejos franquistes i el final de la Guerra Civil. Es va fer una crida a familiars i excombatents, dels quals deu supervivents bagencs van poder participar en l’acte.

A partir de l’èxit d’aquesta trobada, es va iniciar una roda d’entrevistes i contactes amb testimonis, exsoldats i parents que ha permès historiar millor aquests esdeveniments de tanta transcendència per la població i així homenatjar els més de 30.000 joves cridats a files, especialment els de la nostra comarca.

L’acte és gratuït i obert a tothom, organitzat per l’Associació Memòria i Història de Manresa, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen