Dilluns s'inaugura el curs universitari amb una xerrada sobre rendiment i educació en valors

El campus Manresa i la Manresa Solidària organitzen conjuntament aquest acte que tindrà de ponent a Jordi Nadal, filòleg i fundador de Plataforma Editorial. La conferència es farà a les 8 de la tarda a l’Auditori de la Plana de l’Om.

imagen

Aquest dilluns, 20 d’octubre a les 8 de la tarda, l’Auditori de la Plana de l’Om acull l’acte inau gural del curs universitari d’enguany. En motiu de l’efemèride el Campus Manresa i la Manresa Solidària han unificat objectius per organitzar una ponència que posa en valor l’harmonització entre la educació en valors i el rendiment efectiu

La conferència, que porta per títol “Lideratge efectiu, lideratge afectiu. Quan els industrials s’acosten als poetes” anirà a càrrec de Jordi Nadal, fundador i editor de Plataforma Editorial, 25 anys editant llibres amb autenticitat i sentit, i palesarà la importància de crear líders efectius i afectius. Nadal vol reivindicar que la competència professional no està barallada amb el compromís per millorar l’entorn.

Torbar aquest espai comú entre la competència i el compromís és configura com un dels reptes del segle XXI. En aquest sentit el Conse ll Municipal de Solidaritat treballa des de fa anys per potenciar a la ciutat un pla d’educació en valors.

Jordi Nadal i Plataforma Editorial

El ponent, Jordi Nadal, que ha treballat a diferents editorials com Vicens Vives, Herder, Cercle de lectors, Grup Plaza & Janés o Edicions Paidos, és un exemple d’aquest equilibri entre un treball amb rigor i la necessitat d’arribar a allò més autèntic de les persones. Per això, l’editor sol parlar de publicar llibres “amb sentit” i seguint aquesta línia va fundar Plataforma Editorial.

Com ells mateixos es defineixen, Plataforma Editorial és una editorial independent que “publica llibres que vinguin de gust llegir”. La finalitat és ajudar a descobrir tant obres com autors “amb talent, generosos al compartir allò que saben i capaços de fer-nos emoc ionar”.

El mateix funcionament de la companyia és un testimoni dels valors que promou. L’editorial entrega el 0,7% de les vendes de les obres de la col•lecció Testimonis i Plataforma Neo a projectes de diferents ONG. Una altra iniciativa de la Plataforma és compensar la petjada ecològica plantant un bosc, en aquest cas la col·laboració es realitza amb la Fundació +Arbres.

Jordi Nadal, nascut a Lliçà de Munt i llicenciat en filologia germànica, va completar els seus estudis amb un curs d’edició professional a la Universitat de Stanford. És un reconegut conferenciant i professor de diferents postgraus sobre tècniques editorials. Defensor apassionat de la comunicació escrita o oral, ha publicat diferents obres com a escriptor, convençut del poder de la paraula per donar sentit a la vida. Amb les seves aportacions, Jordi Nada l vol promoure reflexions que ajudin a cada persona a trobar les seves pròpies respostes.

Amb aquest acte la Manresa Solidària arriba a l’últim tram de la present edició.

Documents relacionats

  • imagen