L’Ajuntament de Manresa contracta 42 persones en situació d’atur

S’ha prioritzat en la contractació a persones de més de 45 anys que no rebien cap prestació, persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania,  i dones en situació d’atur o víctimes de violència de gènere.  Les contractacions són de 6 o 12 mesos i van començar a treballar el 17 de desembre passat.

imagen

En el marc del Programa Treball i Formació del 2019 impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el del CIO (Centre d’Iniciatives per l’Ocupació), l'Ajuntament de Manresa ha contractat 42 persones aturades. Amb la creació directa d'ocupació, des de l'Ajuntament de Manresa es vol oferir experiència laboral durant un temps determinat a persones amb especials dificultats d'inserció perquè puguin fer un salt al món laboral.

 

Aquesta política s’emmarca en el Pacte de Ciutat, concretament en l’actuació en l’àmbit de la promoció econòmica i foment de l’ocupació, i la gestió òptima de  les convocatòries de les administracions competents pels Plans d’Ocupació.

 

Per aquesta edició, el col·lectiu prioritari definit pel Servei d’Ocupació de Catalunya són persones preferentment majors de 45 anys inscrites com a demandants d’ocupació. Els candidats/es seleccionats s’agrupen en tres grans grups segons preveu la convocatòria:

 

  • Línia PANP: persones no perceptores de prestació per desocupació o subsidi.
  • Línia PRGC: persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania.
  • Línia DONA: dones en situació d’atur i/o víctimes de violència de gènere. Aquest és el tercer any consecutiu que s'implanta aquesta línia exclusivament destinada a dones.

 

L’objectiu del programa és millorar l’ocupabilitat dels destinataris a través de tres accions:

  • L’experiència laboral que consisteix en contractacions de 6 i 12 mesos en diferents àrees de l’Ajuntament de Manresa. 6 persones desenvoluparan tasques de consergeria, 9 tasques d’auxiliar administratiu, 6 com a personal de neteja i 21 llocs de  peonatge.

  • Experiència formativa. Els participants rebran un total de 90 hores dins la seva jornada laboral accions formatives de mòduls pertanyents a certificats de professionalitat per tal de millorar les seves competències tècniques.

  • Acompanyament i orientació laboral al llarg del programa per part dels tècnics coordinadors des del CIO, Centre d’Iniciatives per l’Ocupació de l’Ajuntament de Manresa.

 

Documents relacionats

  • imagen