Tall de trànsit a la carretera de Santpedor, a partir del dilluns 20 de gener, per reparar dos enfonsaments a la calçada

L’Ajuntament de Manresa i Aigües de Manresa comuniquen que el proper dilluns, 20 de gener, s’iniciaran els treballs urgents d’arranjament de dos petits enfonsaments del paviment a la carretera de de Santpedor, l’origen dels quals s’ha de determinar quan comencin els treballs. L’actuació obligarà a tallar totalment la carretera de Santpedor, entre els carrers Balmes i Menorca. Es preveu que l’afectació tingui una durada de deu dies com a mínim,  tot i que dependrà de l’abast de la reparació a realitzar.


imagen

A partir de dilluns vinent, dia 20 de gener, la carretera de Santpedor de Manresa estarà tallada al trànsit, en tots dos sentits i en el tram entre els carrers Balmes i Menorca. Amb motiu d’aquests treballs, hi haurà afectacions a la mobilitat, que es perllongaran un mínim de deu dies, que es podrien allargar, en funció de l’abast de les obres a executar.

 

Aquest migdia s’ha presentat aquesta afectació, en una roda de premsa en què el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López, ha manifestat que la situació sobrevinguda obliga a tallar la carretera i determinar a nivell tècnic el motiu dels enfonsaments. El regidor ha lamentat les molèsties que puguin provocar els treballs, però seran necessaris per resoldre la incidència.

 

El tall de trànsit afectarà de manera important el servei de bus i el trànsit en general. En sentit ascendent, des de la plaça Mallorca el trànsit es desviarà pel carrer Menorca. En sentit descendent, el trànsit es tallarà a la plaça de la Creu, i caldrà baixar fins a Creu Guixera per anar cap a la carretera de Santpedor.

 

El regidor ha deixat clar que de seguida que hi hagi més informació de la incidència que hi ha hagut sota la calçada, es farà la comunicació pertinent. “Ara hem d’esbrinar la raó d’aquest enfonsament, i per seguretat hem d’actuar de manera immediata i emergent”, ha afirmat.

 

El representant d’Aigües de Manresa, Josep Maria Zaragoza, sotsdirector d'Infraestructures, ha explicat que caldrà comprovar la incidència per determinar l’abast i la durada dels treballs. També ha explicat que fa unes setmanes es va inspeccionar el clavegueram en aquest tram amb una càmera, i no s’hi van observar incidències, si bé sí que hi ha un clavegueró (la connexió del baixant d’una casa amb la claveguera general) que s’ha de reparar. Ara es portarà a terme aquesta reparació i també l’actuació que calgui per resoldre la incidència que ha provocat els enfonsaments. “Intentarem anar el màxim de ràpids, com sempre fem, però fins que no hi hagi la diagnosi feta no es podrà concretar. Cal tenir en compte que en aquest tram, el clavegueram està situat a dos metres de fondària”, ha explicat.

 

Les afectacions al trànsit vigents a partir de dilluns (a mig matí) seran les següents:

 

 • Es tallarà completament el trànsit de vehicles de la carretera de Santpedor, entre els carrers Balmes i Menorca (sense afectar les cruïlles).
 • Els vehicles que circulin per carretera de Santpedor provinents de la plaça Mallorca en direcció a plaça de La Creu es desviaran pels carrer Menorca i Doctor Trueta. Es prohibirà l’estacionament en aquests vials per tal de facilitar el pas del transport públic de viatgers.
 • Es tallarà l’accés a la carretera de  Santpedor des de plaça La Creu en direcció plaça Mallorca. Els vehicles es desviaran per l’avinguda de les Bases i carrer de Creu Guixera.
 • A la carretera de Santpedor es mantindrà el sentit de circulació de carrer Balmes a plaça de La Creu.
 • El Servei BUS MANRESA modificarà els seus recorreguts d’acord als desviaments de trànsit establerts.
  • Ctra. Santpedor en direcció a Plaça La Creu: afectació L8 PERIMETRAL, que desviarà el seu recorregut per carrers Menorca i Doctor Trueta. Sense parades anul·lades
  • Ctra. Santpedor en direcció a Plaça Bonavista: afectació L2 LA PARADA i L8 PERIMETRAL que desviaran el seu recorregut a Pl. La Creu per continuar per avinguda de les Bases, Creu Guixera i recuperar a carretera Santpedor. Parades anul·lades:  Valentí Almirall i Plaça Mallorca
  • Consulteu les afectacions a través del web www.manresabus.com  o bé al telèfon 93 875 71 50.

 

Documents relacionats

 • imagen