Ecoviure amplia la seva àrea d'influència incrementant el nombre de visitants procedents de fora de la comarca del Bages

La fira, que ha rebut prop de 12.000 visitants, consolida Manresa com a capital de l’ecologia i la sostenibilitat de la Catalunya Central. Unes 2.000 persones han participat al llarg de tot el cap de setmana en les diferents activitats divulgatives vinculades a la fira

imagen

Prop de 12.000 persones han passat al llarg del cap de setmana per la fira Ecoviure que s’ha celebrat a Manresa i que es troba plenament consolidada com a fira de referència en ecologia i sostenibilitat dela Catalunya Central. L’edició d’enguany ha estat marcada per un augment dels visitants procedents de comarques veïnes, un fet que reforça el paper de capitalitat d’un certamen que enguany ha arribat a la setzena edició apostant pel rigor i la qualitat de les propostes que s’hi poden trobar. La fira ha respost a les expectatives plantejades des de l’organització, que valora com un encert l’aposta per l’espai exterior del Palau Firal. El bon temps que ha fet durant tot el cap de setmana ha fet que aquesta zona de parades de gastronomia i activitats infantils tingués molt bona acollida per part dels visitants.

Ecoviure 2014 ha estat marcada per una proposta molt àmplia i diversa de productes relacionats amb energia, alimentació, cosmètica, turisme o tèxtil, entre d’altres. El centenar d’expositors que hi ha estat present ha detectat un cert augment de la capacitat de compra per part dels visitants, per la qual cosa les expectatives de negoci són positives.

Les activitatats paral·leles, tant les de caire més professional com les de caràcter divulgatiu i adreçades al públic en general, han estat un altre dels punts forts de la fira. Unes 2.000 persones han participat en tallers, xerrades, debats i demostracions de cuina. D’aquesta manera, Ecoviure ha estat un aparador on s’han mostrat les darreres tendències en el sector de l’economia verda.

Junyent: “Ecoviure respon a la vocació de capitalitat de Manresa”.

L’acte oficial d’inauguració d’Ecoviure es va fer divendres passat i va comptar amb els parlaments de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que va afirmar que Ecoviure és una fira que encaixa perfectament amb l’espai del Palau Firal i que respon a la vocació de capitalitat de Manresa; el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manresa i president de la comissió organitzadora d’Ecoviure, Jordi Serracanta, que va destacar l’autenticitat i el rigor com a valors distintius d’Ecoviure i que s’han sabut mantenir des dels inicis de la fira;  el president de la Cambra de Comerç de Manresa i vicepresident del Comitè Executiu de Fira de Manresa, Pere Casals, que va apuntar cap a nous àmbits que la fira podria abordar i en els quals el territori compta amb coneixement expert, com són les aigües i el tractament de residus; i el diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum dela Diputació de Barcelona, Josep Oliva, que va destacar que Ecoviure és una fira consolidada i referent en eficiència energètica i biomassa.

Premis Ecoviure 2014

L’acte oficial d’inauguració va ser el marc en el qual es va lliurar, d’una banda, el guardó a les instal·lacions i construccions sostenibles, que va recaure  en un habitatge sostenible fet amb terra crua ubicat al Baix Empordà i que ha estat construït amb materials locals, reciclables i biodegradables, i que incorpora mesures d’estalvi d’aigua i bioclimàtiques, així com d’estalvi i eficiència energètica. Aquest projecte és obra dels arquitectes Oriol Baliu i Oriol Roselló.

Els altres premis que es van lliurar són els guardons al millor producte d’Ecoviure 2014. En aquest cas, el primer premi ha estat per a unes ametlles activades amb aigua de mar, ceba i menta, de l’empresa BO-Q Alimentación Natural. El jurat també ha concedit dos accèssits, el primer a un biberó de vidre de cautxú natural i presentació de fusta, de l’empresa Ico Baby; i el segon a un purificador d’aigua ecològic d’argila, de l’empresa Econaturaqua.

Documents relacionats

  • imagen