L'alcalde diu que la FUB és una icona de Manresa, 'una ciutat amb vocació universitària'

Ho ha dit a l’acte solemne de graduació dels alumnes titulats durant el curs 2013-2014, que aquest any s’ha celebrat en 3 parts degut a la xifra rècord d’alumnes graduats, 357.   

imagen

El president del Patronat de la Fundació Universitària del Bages i alcalde de Manresa, Valentí Junyent, Valentí Junyent ha dit, en l’acte solemne de graduació dels alumnes titulats durant el curs 2013- 2014, que la FUB, “amb 24 anys d’història, s’ha convertit en una de les icones d’una ciutat amb vocació universitària, i que serà, en un futur, la Universitat Central de Catalunya” en referència al procés de federació amb la Universitat de Vic. A més, l’ha definida “com un element de màrqueting i el pal de paller d’una ciutat que ha sabut fer el canvi de model econòmic d’una ciutat tradicionalment dedicada a la indústria, sobretot tèxtil, a una ciutat basada en el sector serveis”.

En la seva intervenció, Valenti Junyent ha dit als 95 alumnes titulats en estudis d’Infermeria i 32 de Logopèdia que han celebrat l’acte de graduació avui, a les 17h, al Teatre Kursaal de Manresa que “aquest no és un final de cursa, és una continuació de fita” i els ha animat a seguir “formant-se i creixent: És a les vostres mans aprofitar tot aquest bagatge de coneixements, experiències, emocions i relacions per construir unes ciutats, un país millor.”

Enguany, s’han graduat 357 alumnes, una xifra rècord que ha portat a celebrar l’acte solemne de graduació dels alumnes titulats durant el curs 2013-2014 em tres parts: un acte dijous i dos divendres. Fins ara, la quantitat més alta de titulats s’havia registrat el curs 2010-2011, amb 311.

El alumnes dels estudis de Ciències Socials, van celebrar l'acte dijous, 16 d'octubre amb 27 titulats d'Empresa i 66 d'Educació Infantil, i divendres, 17 d’octubre” van celebrar la graduació, 95 d'Infermeria i 32 de Logopèdia a les 17h, i 117 estudiants de Fisioteràpia i 20 de Podologia a les 19h.

A l'acte hi ha intervingut també el director general de la FUB, Valentí Martínez, que ha posat de relleu l’esforç que han fet els alumnes durant els 4 anys de formació, així com el suport de les famílies per acompanyar-los en aquest procés, així com la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Mercè Cardona; el regidor d'Universitats, Antoni Llobet.

Miki Oca, entrenador de la selecció espanyola femenina de waterpolo, ha parlat, avui, divendres, als alumnes de Ciències de la Salut del binomi èxit i fracàs, instant-los a mirar els fracassos com a oportunitats per a seguir aprendre. Segons Oca “Davant d'un error hem de fer com els nens petits; aixecar-nos, continuar-ho intentant i aprendre mentre ens ho passem bé”.

Per la seva banda, els alumnes de Ciències Socials va rebre ahir, el comiat amb les paraules de la sòcia i fundadora de Kids&Us, Natàlia Perarnau, que va destacar l'actitud de responsabilitat per dignificar la feina.

La coral CZarda i l'Orfeó Manresà han posat el punt i final a les tres cerimònies amb una breu actuació musical i la interpretació del Gaudeamus Igitur.

Reconeixement als Millors Expedients

Durant les cerimònies de Graduació s'han lliurat els reconeixements als Millors expedients acadèmics de la promoció 2014. El millor expedient de tota la universitat és el d’Eva Gala, alumna de Fisioteràpia. Dels estudis de Podologia, el millor expedient ha estat el de Jesús Parrot, el d’Infermeria ha estat el de Joan Martínez i a Logopèdia el d'Anna Maria Zurita. El millor expedient d'Educació Infantil ha estat el d'Alba Giménez i el de Gestió d'Empreses, el d'Ariadna Aligué.  També s'han anunciat els alumnes que s'incorporaran a l'equip de professionals de la Clínica Universitària; els podòlegs Carles Arnau i Joan Ribalta.

Documents relacionats

  • imagen