FADWA, teatre amb veu de dona i resistència, arriba a Manresa en el marc del Dia Internacional de la Dona

L’obra tindrà lloc a l’Espai Plana de l’Om el divendres 6 de març a les 20 h. És l’acte central de la campanya ‘ProMovent canvis per la Justícia Global‘ i esdevindrà la cloenda del projecte educat iu “ Camps, camins de Pau i Fadwa”. Paral·lelament, del 2 al 16 de març, s’exposarà la mostra fotogràfica ‘Dones en peu de lluita’ a la Plana de l’Om.


imagen

L’obra teatral FADWA, produïda per l’Associació Catalana per la Pau, esdevindrà l’acte central del Pla d’Educació en valors ProMovent canvis per la Justícia Global, en el marc del Dia Internacional de la Dona i la cloenda de Camins de Pau, un projecte que recull l’experiència dels camps de concentració, cercant paral·lelismes entre memòria històrica i moment actual. Tindrà lloc el divendres 6 de març a les 20 h a l’Espai Plana de l’Om.

Escrita a dues mans i interpretada per Mar Casas i Clara Garcés, FADWA és una peça teatral sobre la vida i obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan. S’inspira en la trajectòria vital de l’escriptora per explicar la situació emocional del poble palestí i la riquesa cultural i de resistència, que existeix i persisteix, ben viva, en els territoris ocupats. Una bona oportunitat per a reflexionar sobre l’impacte de les relacions internacionals a la vida de les persones.

L’obra s’emmarca dintre de la campanya Palestina Batega, una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau que pretén apropar Palestina a la ciutadania de Catalunya, mitjançant les seves expressions culturals més populars. L’objectiu principal és donar la veu als palestins i les palestines i fer-la present a casa nostra, per tal de bastir ponts de diàleg i solidaritat entre tots dos pobles. Tots els beneficis de l’acte (entrada lliure amb taquilla inversa), aniran destinats a potenciar els projectes de l’Associació Catalana per la Pau a Palestina.

La cultura, en aquest cas el teatre, com a motor de canvi social és una molt bona cloenda per al projecte Camps: Camins de Pau que ha sumat sinergies entre el Projecte Manresa-Mauthausen, Museu Comarcal, Casa Flors Sirera i Ajuntament de Manresa. Aquesta iniciativa reivindica el paper de la memòria històrica en la prevenció dels conflictes actuals.

Paral·lelament, del 2 al 16 de març s’exposarà a l’Espai Plana de l’Om Dones en peu de lluita: Palestina, Colòmbia, Mèxic, una mostra fotogràfica que reculls els testimonis de dones de tres països diferents però amb molts elements en comú. Dones lluitadores que en el seu dia a dia s’enfronten a la violència de gènere i a diferents violències polítiques, econòmiques, socials i culturals. En el passat, present i futur resisteixen, en peu de lluita.

Aquesta exposició, produïda per l’Associació Catalana per la Pau, es podrà visitar de forma gratuïta a la Plana de l’Om, de dilluns a divendres de 17.30 a 20.30 h.

ProMovent canvis per la Justícia Global, en el marc del Dia Internacional de la Dona, està organitzada per l’Ajuntament de Manresa, la Casa Flors Sirera i l’Associació Catalana per la Pau amb la col·laboració del Consell de Solidaritat de Manresa i el Consell Municipal de la Dona i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Documents relacionats

  • imagen