Manresa organitza una jornada adreçada a les empreses per debatre sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Se celebrarà aquest dimecres, 4 de març, a les 17.15 h,  al Palau Firal de Manresa. Està organitzada per PIMEC Catalunya Central, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i Fundació PIMEC. L’acte és gratuït però caldrà inscripció prèvia.


imagen

“Com a empresa, com puc contribuir als ODS?”. Amb aquest títol el Palau Firal de Manresa acollirà aquest dimecres, 4 de març, de 17.15 a 20 h, una jornada adreçada a les empreses per reflexionar sobre aspectes vinculats al compliment de  l’Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La jornada arrencarà amb la benvinguda del president de PIMEC Catalunya Central, Esteve Pintó. Continuarà amb la participació de Rosa M. Juny, directora de la Fundació PIMEC i Mireia Cammany, directora adjunta d'EPI Industries, que parlaran, respectivament, de l’Agenda 2030 i la incorporació dels ODS a les empreses.

Seguidament, tindrà lloc una taula d’experiències  empresarials, moderada per Rosa M. Juny, amb la participació de Martina Font, codirectora de Font Packaging Group; Lluís Pinardel, director general de Piera Eco-Ceràmica; Esteve Pintó, CEO del Grup Aquacenter i president de PIMEC Catalunya Central; Genar Esteve, farmacèutic i tècnic en Ortopedia de la Farmacia Esteve d'Igualada; i  Mon Culleré, tècnic responsable de l’Agenda 2030 al Servei de Presidència de l'Ajuntament de Manresa.

Més tard,  es donarà pas a un debat entre les persones assistents, i clourà amb la intervenció del tinent d’alcalde de Presidència de  l’Ajuntament de Manresa, Marc Aloy.

Aquesta jornada, organitzada per PIMEC Catalunya Central amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i Fundació PIMEC,  forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva. L’acte compta també amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. 

Objectiu: Un desenvolupament mundial sostenible

El 25 de setembre de 2015 va ser aprovada per les Nacions Unides  l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, amb els objectius d’eradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic, entre altres. Aquesta agenda marcarà l’acció global pel desenvolupament fins a l’any 2030 iconfigura un full de ruta d’actuació connectat entre si per a assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible.

L’Agenda 2030 és una agenda integral i multidimensional —referida a les tres dimensions del desenvolupament sostenible (l’econòmica, la social i l’ambiental)— i d’aplicació universal, i es desplega mitjançant un sistema de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles. Cada ODS inclou diferents fites (en total 169) que contribueixen al compliment de l’objectiu. L’ONU estima que un 65% d’aquestes fites només s’aconseguiran amb la implicació  local. I insta tots els governs locals a construir aliances públic-privat i a comptar amb la ciutadania en el disseny, implementació i avaluació de les accions que contribueixin a assolir els ODS.    

 

PROGRAMA DE LA JORNADA

17.30 h Benvinguda

Sr. Esteve Pintó

17.40 h Presentació de l’Agenda 2030

Sra. Rosa M. Juny, directora de la Fundació PIMEC

17.50 h Com incorporar els ODS a l’empresa

Sra. Mireia Cammany, directora adjunta d'EPI Industries i membre de la Junta Directiva de PIMEC

18.00 h Taula d'experiències empresarials

Sra Martina Font, codirectora de Font Packaging Group i  i membre Junta Directiva de PIMEC

Sr. Lluís Pinardel, director general de Piera Eco-Ceràmica

Sr. Esteve Pintó, CEO del Grup Aquacenter i president de PIMEC Catalunya Central

Sr. Genar Esteve, farmacèutic i tècnic en Ortopedia de la Farmacia Esteve d'Igualada

Sr. Mon Culleré, tècnic responsable de l’Agenda 2030 al Servei de Presidència de l'Ajuntament de Manresa 

Modera: Sra. Rosa M. Juny, directora de la Fundació PIMEC

18.45 h Debat amb el públic assistent

19.00 h Cloenda i networking

Sr. Marc Aloy, regidor de Presidència i responsable de l’Agenda 2030 a l’Ajuntament de Manresa

 

Inscripcions

Inscripcions  a l’acte a l’adreça: https://www.pimec.org/ca/pimes-autonoms/agenda/com-empresa-com-puc-contribuir-als-ods-manresa

 

Documents relacionats

  • imagen