El Ple de juliol aprova els nous actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya a Manresa

El Ple Municipal ha aprovat també l’avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) amb els vots de CiU i la CUP, l’abstenció d’ERC, PP i PxC, i el vot en contra del PSC. Els grups, per unanimitat, han instat a la Generalitat perquè busqui solucions laborals a les cuineres o feineres de les llars d’infants.

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Manresa ha aprovat una proposició presentada pels grups CiU, ERC i la CUP per al formar de celebració a partir d’aquest any dels actes institucionals que es celebren a Manresa amb motiu de la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya.

A partir d’aquest any 2013, l’acte institucional inclourà els aspectes següents: obertura de l’acte per part de l’alcalde de la ciutat; simbologia presidida per la bandera estelada; parlament d’una personalitat convidada a glossar la diada com a data que ha de mobilitzar els ciutadans de cara al futur; lectura del manifest que impulsa l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) de suport a la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya; ofrena floral d’Ajuntament i entitats i signatura pública del manifest per part de les noves entitats que vulguin adherir-s’hi, i ant de l'Himne Nacional de Catalunya. El Ple l’ha aprovat per 16 vots afirmatius (11CiU, 3 ERC i 2 CUP) i 9 vots negatius (4 PSC, 3 PP i 2 PxC).

Durant el debat d’aquest punt del dia ha intervingut el senyor Josep Camprubí i Casas, en representació de l’Assemblea Nacional Catalana de la Delegació de Manresa.

Durant aquest ple, també s’ha aprovat l’avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) amb 13 vots a favor (11 de CiU i 2 de la CUP), 4 vots en contra del PSC, i 8 abstencions (ERC, PP i PxC).

D’altra banda, el ple ha aprovat per unanimitat una esmena de substitució de CiU i ERC a una proposició d’ERC en la qual demanava suport a les feineres i cuineres de les llars d’infants de la Generalitat de Catalunya. Per denunciar la situació d’aquest col·lectiu, ha participat davant el Ple, la senyora Maria Carme Echalecu en representació de les treballadores de les llars d’infants Ginesta,Espurna i Barrufets.

Els regidors han acordat conjuntament “instar la Generalitat i les empreses que actualment realitzen aquests serveis de cuina i de neteja que cerquin les mesures més beneficioses per a les treballadores, com poden ser prorrogar temporalment la concessió del servei, la recol·locació en altres tasques desenvolupades per les empreses i/o facilitar la seva incorporació a la borsa de treball amb el màxim reconeixement possible de la seva experiència i antiguitat.”

També s’ha aprovat una proposició del Grup Municipal de la CUP a favor de la querella contra els crims del franquisme. El Ple l’aprova per 20 vots afirmatius (11 CiU, 4 PSC, 3 ERC i 2 CUP) i 5 abstencions (3 PP i 2PxC). L’Ajuntament manifesta així el seu suport a totes les iniciatives per a la reparació i la justícia a les víctimes del franquisme.

A proposta del Grup Municipal del PP, el Ple ha aprovat per unanimitat la seva adhesió al protocol d’execució per emparar desnonats amb risc d’exclusió social .

Finalment, tots els grups han aprovat també una del Grup Municipal de CiU en defensa de l’esport amateur català.

Ordre del dia Ple ordinari 18-7-2013.