L'Ajuntament organitza un taller de teatre social per fomentar el respecte, el diàleg i la interculturalitat

El curs, que anirà a càrrec de l’associació La Xixa teatre, s’impartirà tots els dijous del mes de novembre a la Casa Flors Sirera i al Centre Cívic Joan Amades.

imagen

L’Ajuntament de Manresa, per tercer anys consecutiu, organitza un segon nivell del taller de teatre social. L’activitat tindrà lloc tots els dijous (6, 13, 20, i 27) del mes de novembre a la Casa Flors Sirera i al Centre Cívic Joan Amades.

El curs, impartit per Meritxell Martínez, directora de La Xixa teatre, va adreçat a totes aquelles persones interessades en millorar les habilitats socials i la confiança en les pròpies capacitats, així com la reflexió, la participació i l’esperit crític.

Durant el taller es treballaran les tècniques del teatre fòrum i el teatre imatge, per tal de fer de l’activitat teatral un instrument eficaç per a la comprensió i la recerca de solucions a problemes socials.

El teatre social o teatre de l’oprimit va ser creat per Augusto Boal, dramaturg brasiler, a la dècada dels anys 60 i comprèn una sèrie de jocs i dinàmiques que faciliten la comprensió de les relacions opressores i de poder i d’aquesta manera tenir eines per a judar a combatre-les. Fomenta el treball en equip, valors com la solidaritat, el respecte, el diàleg i la interculturalitat, entre altres.

Per la seva banda, l’associació sense ànim de lucre La Xixa teatre aportarà la seva vasta experiència en l’àmbit del teatre social, que té com a objectiu la formació per al desenvolupament comunitari donant eines teatrals com a mitjà de transformació social.

El preu del curs és de 16 € i gratuït per persones en situació d’atur. Per tal de formalitzar la inscripció cal escriure un correu electrònic a casaflorsirera@altecom.cat o bé trucar al 93 972 44 96 i fer l’ingrés a nom de La Xixa Teatre a Triodos Bank: 1491 0001 21 2009531829.

Documents relacionats

  • imagen