El Ple del mes d'abril aprova l'ordenança de tinença d'animals domèstics de companyia i gossos potencialment perillosos

Durant la sessió d’avui, el Ple Municipal ha aprovat també fer una petició a UNIFEF perquè Manresa sigui reconeguda com a “Ciutat Amiga de la Infància”.

El Ple Municipal del mes d’abril de l’Ajuntament de Manresa ha aprovat avui l’ordenança de tinença d’animals domèstics de companyia i gossos potencialment perillosos. Les finalitats d'aquesta ordenança són assolir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals, garantir una tinença responsable i la màxima reducció de les pèrdues i els abandonaments d'animals, fomentar la participació ciutadana en la defensa i protecció dels animals i preservar la salut, la tranquil·litat i la seguretat de les persones La nova normativa ha estat aprovada per unanimitat dels 23 membres presents en el moment de la votació. 

Un altre dels punts més destacats de la sessió ha estat l’aprovació per sol·licitar a UNIFEF que Manresa sigui reconeguda “Ciutat Amiga de la Infància”. El Ple l’ha aprovat per 21 vots afirmatius (11 CiU, 3 PSC, 3 ERC, 2 PP i 2 PXC), i 2 abstencions (2 CUP). 

En la mateixa sessió els grups municipals de CiU, ERC i CUP han presentat una moció conjunta per al desenvolupament d’actuacions administratives, jurídiques i tècniques necessàries per a l’ampliació del Parc de l’Agulla. El Ple l’ha aprovat per unanimitat dels 23 membres presents. 

El Ple ha ratificat també per unanimitat l’acord per a la liquidació i dissolució del Consorci de l’Escorxador Comarcal del Bages després de 26 anys d’existència. 

També s’ha aprovat per tots els grup -menys Plataforma per Catalunya, que s’ha abstingut-,una proposició del grup municipal del PSC esmenada per CiU per tal d’impulsar la tarifació social en serveis, equipaments i impostos locals per a persones amb ingressos baixos. La proposta té l’objectiu que les famílies amb rendes baixes puguin pagar menys en serveis i impostos municipals i la creació d’una comissió que faci la proposta. CiU ha proposat que aquesta comissió es reuneixi en el marc del Pacte de Ciutat. 

Durant el ple tots els grups –llevat de l’abstenció de PxC- han aprovat també una proposició del grup municipal de CiU referent a la freqüència dels exàmens per obtenir el permís de conduir a la ciutat de Manresa. S’ha acordat demanar a la Dirección General de Tráfico i a la Prefectura Provincial de Trànsit de Barcelona que agilitzi els tràmits oportuns per tal de restablir la periodicitat setmanal en la realització de les proves per obtenir el permís el conducció a Manresa, i per consegüent que els alumnes no tinguin incertesa respecte la data de les proves. 

Amb només els vots en contra del grup municipal de PP, el Ple ha aprovat una proposició del Grup Municipal de la CUP en suport a la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) i a la lluita pels cabals ambientals. 

El Ple Municipal ha aprovat també una proposició del Grup Municipal d’ERC per demanar diferents actuacions per millorar en el Camí del Suanya. La proposició s’ha aprovat per 21 vots afirmatius (11 CiU, 3 PSC, 3 ERC, 2 PP i 2 PxC), i 2 abstencions (2 CUP). El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Serracanta, ha anunciat un actuació imminent per valor de 3.700 euros per tapar forats. 

Un altre dels temes aprovats ha estat una proposició dels Grups Municipals de CiU, PSC, ERC i PP, sobre la declaració “35 anys d’Ajuntaments Democràtics al Servei de la Ciutadania”. El Ple l’ha aprovat per 21 vots afirmatius (11 CiU, 3 PSC, 3 ERC, 2 PP i 2 PxC), i 2 abstencions /CUP). Els regidors han mostrat el reconeixement de l’Ajuntament de Manresa a la tasca realitzada per tots els càrrecs electes locals al llarg d’aquests 35 anys i, alhora, han expressat “el nostre compromís per continuar treballant al servei de Manresa i donar resposta a les necessitats de la ciutadania”. 

Ordre del dia del Ple ordinari del 15 d'abril de 2014