L’Oficina Jove del Bages adapta el ‘Punt al Pati’ i el ‘Punt al Campus’ on-line i presenta un Kahoot sobre noves tecnologies

Manresa Jove - Oficina Jove del Bages ha preparat una activitat on-line sobre Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (NTIC) que es podrà realitzar durant tota la setmana a través de la plataforma educativa kahoot.it. Aquesta activitat estava prevista que es realitzés dins el ‘Punt al pati’ i el ‘Punt al Campus’, que es desenvolupa de forma presencial als centres des secundària i a les universitats de Manresa.

imagen

Manresa Jove - Oficina Jove del Bages ha preparat una activitat on-line sobre Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (NTIC) que es podrà realitzar durant tota la setmana a través de la plataforma educativa kahoot.it.

 

Aquesta activitat estava prevista que es realitzés dins el ‘Punt al pati’ i el ‘Punt al Campus’, que es desenvolupa de forma presencial als centres des secundària i a les universitats de la ciutat de Manresa amb l’objectiu d’apropar la informació de l’Oficina Jove del Bages als joves. A  causa de la Covid-19, la permanència als centres no ha estat possible i, per aquest motiu, s’ha adaptat l’activitat on-line perquè totes les persones joves hi puguin accedir i participar.

 

Actualment, l’ús de les tecnologies en el dia a dia és més present que mai i, amb la situació de confinament, s’ha vist augmentada. El progrés tecnològic accelerat ha comportat canvis a nivell social i relacional, entre altres, i és evident que se’n deriven tant oportunitats com riscos. Els i les joves estan immersos en aquest món digital i cada cop trobem més addiccions i mals usos en aquest camp. Per tant, sorgeix la necessitat d’adquirir diferents competències i habilitats específiques, amb missatges que apel·lin a la responsabilitat i a l’autoregulació personal. En definitiva, cal ensenyar a fer un bon ús de les NTIC. 

 

Kahoot : ‘N’esTIC assabentat?’

L’activitat es fa a través de la plataforma educativa kahoot.it i consta d’una bateria de preguntes que tenen l’objectiu que els nois i les noies prenguin consciència de les hores d’utilització o de la dependència que poden generar les xarxes socials, el mòbil o l’ordinador. Per accedir a l’activitat, cal entrar a kahoot.it i posar el pin 06986865. Per a més informació es pot enviar un correu electrònic a bages@oficinajove.cato consultar les xarxes socials de Manresa Jove - Oficina Jove del Bages.

 

L’activitat s’ha fet arribar als centres de secundària i també a les universitats conjuntament amb uns consells a tenir en compte quan s’utilitzen les NTIC. Els centres que vulguin participar-hi en grup poden escriure un correu a l’Oficina Jove del Bages i se’ls proporcionarà un codi que podrà fer arribar als seus alumnes.

 

L’assessoria continua en funcionament

L’assessoria de salut de l’Oficina Jove del Bages —ús de pantalla i drogues— continua en funcionament tot i l’estat de confinament a causa de la covid-19. El servei, que és gratuït i confidencial, assessora, informa i orienta totes les persones joves, familiars i/o professionals de la comarca del Bages que ho sol·licitin. S’hi pot contactar a través del correu salutbages@oficinajove.cato bé a través del Whats App 670 228 158.

Documents relacionats

  • imagen