L’Ajuntament realitza neteges amb ozó als taxis de la ciutat i proporciona mascaretes a taxistes i clients

Des d’aquesta setmana els taxis de 4 places ja poden portar 2 persones si són del mateix nucli familiar i habitatge, i els taxis de 6 places poden dur fins a 4 persones. L’Ajuntament de Manresa també ha proporcionat 160 mascaretes als taxistes i 350 per als seus clients. A banda de la neteja amb ozó, els taxistes també realitzen neteges després de cada servei i una de més completa al final de cada jornada.

imagen

L’Ajuntament de Manresa realitzarà a partir d’aquest dijous neteges amb ozó als taxis de la ciutat. Es tracta d’una mesura de reforç per evitar la propagació de la Covid-19, atès l’augment progressiu de la mobilitat, i que complementarà la neteja que ja realitzen els taxistes.

 

Fins ara, a causa de la situació de confinament, els taxistes havien mantingut el servei de manera molt reduïda, sobretot per atendre qualsevol necessitat, en especial la sanitària, i només podien dur una sola persona. Des d’aquesta setmana, els taxis de 4 places ja poden portar 2 persones si aquestes són del mateix nucli familiar i habitatge, i els taxis de 6 places poden dur fins a 4 persones amb les mateixes característiques. 

 

Les neteges amb ozó es faran a raó de cinc taxis al dia. En aquests moments, a la ciutat hi ha 45 taxis que donen servei, repartits en dues associacions (Ràdio Taxi Manresa: 93 874 40 00 i Taxis Manresa: 93 877 08 77). 

 

Per tal de garantir les mesures sanitàries, els taxistes utilitzen mitjans de protecció individual (mascaretes i guants) i realitzen neteges especials dels seus vehicles. Després de cada servei, netegen les parts del taxi més susceptibles a ser tocades, com les manetes de les portes, els cinturons de seguretat o els botons per abaixar les finestres. I en finalitzar la jornada fan una neteja completa i profunda dels seus vehicles. 

 

Per facilitar que tots els taxistes disposin de mascaretes adequades,  l’Ajuntament de Manresa ha fet entrega de 160 mascaretes quirúrgiques. Són mascaretes provinents de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), distribuïdes a través de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), amb finalitat per a taxistes dels municipis associats. Són mascaretes quirúrgiques del tipus IIR de cotó ecològic 100% i reutilitzables. Permeten de 30 a 40 rentades i, per tant, tenen una durada d’un mes.

 

També s’ha fet entrega de 350 mascaretes més perquè les puguin tenir a disposició dels clients, atesa l’obligatorietat d’utilitzar-les en el transport públic.

Documents relacionats

  • imagen