L’Ajuntament de Manresa facilita informació sobre la preinscripció escolar a 792 famílies d’infants que el curs vinent faran P3 i a 936 nois i noies que faran 1r d’ESO

Les xifres representen un increment respecte del curs passat. El creixement de l’alumnat a P3 trenca la tendència a la baixa dels darrers cursos. La previsió de matrícula viva fa que s’obrin nous grups en diferents nivells d’escolarització. A P3, els nous grups surten amb una oferta inicial de places que segueix la línia ja iniciada el curs passat de reducció de ràtios. La preinscripció per al 2n Cicle d’Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària es pot fer de manera telemàtica fins el 22 de maig i es podrà fer de manera presencial amb cita prèvia del 19 al 22 de maig.

imagen

Amb l’obertura del període de preinscripció escolar per al curs 2020-2021 per al 2n Cicle d’Educació Infantil, Primària i ESO, l’Ajuntament de Manresa ha informat per carta a un total de 792 famílies amb fills i/o filles que el curs vinent hauran de fer P3 (nascuts el 2017) i a 936 nois i noies que hauran de fer 1r d’ESO (nascuts el 2008).

 

Les xifres representen un increment respecte del curs passat, quan es van enviar 729 cartes per a P3 i 909 per a 1r d’ESO. En el cas de 1r d’ESO, el creixement ja s’esperava, seguint la tendència demogràfica dels darrers cursos, però l’increment de l’alumnat a P3 trenca la tendència a la baixa dels últims anys. Amb tot, caldrà veure si aquestes dades es confirmen en la preinscripció i en la matrícula, ja que la mobilitat de les famílies és alta.

 

Per aquest curs 2020-2021, en previsió de la demanda derivada de l’arribada de nous alumnes per escolaritzar al llarg del curs, s’obriran nous grups en diferents nivells d’escolarització amb l'objectiu de permetre una millor distribució i de rebaixar la pressió d'alguns grups que tenien una ràtio força elevada. 

 

Es farà a 3r d’ESO de l’Institut Cal Gravat; a 5è de Primària de l’Escola Bages; a 4t de Primària de l’Escola Muntanya del Drac, i a 3r de Primària de l’Escola Ítaca. Les famílies interessades en aquests grups i, per tant, en realitzar un canvi de centre, hauran de fer la preinscripció en el termini establert.

 

A banda, amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'educació i de permetre una millor distribució de la matrícula viva que es produeix al llarg del curs escolar, els nous grups de P3 surten amb una oferta inicial de places que segueix la línia ja iniciada el curs passat de reducció de ràtios a P3: la de l’escola pública serà de 22 i la de l’escola concertada de 24.

 

 

Com fer la sol·licitud de preinscripció

Per al 2n Cicle d’Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària les dates per a fer la sol·licitud de preinscripció són del 13 al 22 de maig. Es podrà fer de manera telemàtica o presencial amb cita prèvia. 

 

El període per a la telemàtica serà del 13 al 22 de maig inclòs. El tràmit es podrà fer tot on-line, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, que queda substituïda pel formulari telemàtic i per l’enviament de la documentació necessària —escanejada o fotografiada— mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

 

Pel que fa a la preinscripció presencial amb cita prèvia —adreçada a aquelles famílies que no disposin de mitjans per fer el procediment on-line— serà del 19 al 22 de maig inclòs. Es podrà fer al centre que les famílies hagin escollit en primera opció, demanant cita prèvia al telèfon del centre o a través de la pàgina web del centre, o a l’Oficina Municipal d'Escolarització (OME), a la Carretera de Vic 16 (Edifici Infants), demanant cita prèvia per telèfon (93 875 24 85 / 93 876 83 38; de 9 a 13 hores) o a l'apartat de  cita prèvia de la pàgina web municipal.

 

Per a qualsevol altra consulta relativa a la preinscripció escolar es pot demanar informació als telèfons 93 875 24 85 / 93 876 83 38 o al correu ome@ajmanresa.cat. També es pot consultar la pàgina web de la Generalitat www.gencat.cat.


 

Altres dates

Per al Batxillerat, la sol·licitud de preinscripció es podrà fer del 27 de maig al 3 de juny; per als Cicles de Grau Mitjà d’FP i d'Arts Plàstiques i Disseny, del 2 al 8 de juny; i per als Cicles de Grau Superior d'FP i d'Arts Plàstiques i Disseny, del 10 al 17 de juny.

 

Pel que fa a les llars d’infants públiques de Manresa, l’Ajuntament ja va informar del període de preinscripció i de les seves característiques. Podeu recuperar la informació en aquest enllaç.

Documents relacionats

  • imagen