L’Ajuntament de Manresa resol dubtes sobre la instal·lació de terrasses de bars i restaurants amb un document de “Preguntes Freqüents”

Quantes taules podem instal·lar? Podem ampliar la terrassa? Podem posar barres a l’exterior? Quan i com podem sol·licitar llicència? Com ens bonificaran la taxa? Aquestes i altres preguntes que es fan responsables de bars i restaurants queden respostes en el document de FAQS que publica l’Ajuntament de Manresa. Demà dilluns, primer dia de la Fase 1 a la Catalunya central, és el primer dia en què les terrasses podran obrir.

imagen

El document de “Preguntes Freqüents” dona resposta als principals dubtes del sector, que a partir de demà podrà obrir les terrasses dels seus locals, atès que s’inicia la Fase 1 del Pla de Desconfinament. De fet, la comissió de terrasses de l’Ajuntament de Manresa s’ha reunit amb responsables del Gremi de Restauració i entitats comercials, per tal de recopilar els principals dubtes en relació a la instal·lació de bars i terrasses.

 

El document inclou explicacions incloses a les mesures que preveu l’Ordre Ministerial SND/399/2020, de 9 de maig, i també algunes decisions que ha pres l’Ajuntament de Manresa. Així, com a la resta del país, es podrà disposar del 50% del nombre de taules autoritzat tot l’any, però l’Ajuntament permet ampliar l’espai, si la terrassa està situada en un emplaçament que ho permeti.

 

El document també fa referència a la bonificació del 50% de la taxa de terrasses, d’aquí a final d’any, i al fet que si ja es disposava de llicència i només s’ha de renovar, no s’ha d’esperar resposta de l’Ajuntament i ja es pot procedir a la col·locació.

 

L’Ajuntament també fa públic l’accés directe a l’espai de la pàgina web on es pot fer el tràmit de sol·licitud d’autoritzacions de terrasses i que inclou tota la documentació necessària.  

Documents relacionats

  • imagen