Dilluns vinent s'obren les preinscripcions per al curs 2020-2021 per al Pla de Transició al Treball (PTT) de l'Ajuntament de Manresa

Aquestes preinscripcions es faran de forma telemàtica i, en cas de necessitat, es podran realitzar de manera presencial a l'institut de referència: l'INS Lacetània, sempre amb cita prèvia.

imagen

Dilluns vinent, 25 de maig,  s'obre el període de preinscripcions per al curs 2020-2021 per al Pla de Transició al Treball (PTT) de l'Ajuntament de Manresa. Aquestes es faran de forma telemàtica i, en cas de necessitat, es podran realitzar de manera presencial a l'institut de referència: l'INS Lacetània, sempre amb cita prèvia.

 

Des del Centre d’Iniciatives per l’Ocupació (CIO) de l'Ajuntament de Manresa s'han habilitat dues vies per fer arribar dubtes, aclariments o dificultats que puguin sorgir tant en relació al programa com a l'hora de fer el tràmit. Els mateixos tutors del curs donaran resposta a totes les consultes al correu electrònic a8960022@xtec.cat i/o al telèfon 608.32.90.64.

 

El PTT és un programa que s'adreça a joves d'entre 16 i 21 anys i que no disposen del Graduat en ESO, però que tenen interès en seguir-se formant o bé introduïr-se en l'àmbit laboral.

 

Al llarg d'un curs acadèmic (de setembre a juny) els alumnes reben assessorament, atenció i orientació personalitzada, així com recursos per a la tornada al món educatiu o bé per a la iniciació al món laboral. Té una durada de 1.000 hores, de les quals 615 són de formació professionalitzadora, 180 es realitzen en centres de pràctiques i la resta són formació bàsica i tutories individualitzades.

 

Un cop finalitzat el programa, els alumnes obtenen un certificat dels coneixements i les competències assolides, així com facilitats a l'hora de presentar-se a les proves d'accés a cicle formatiu de grau mitjà.

 

Des de l'Ajuntament de Manresa s'ofereixen tres modalitats diferenciades:

 

  • El perfil d'imatge personal, que inclou les branques de perruqueria i estètica
  • El perfil de vendes, oficines i atenció al públic
  • El perfil de fabricació mecànica i d'ajust i soldadura.

 

En els darrers anys, empreses com Inditex, Ausa, Oliva Torra i diferents centres de perruqueria i estètica de la comarca, entre d'altres, han acollit alumnes del PTT en pràctiques.

 

El PTT és un programa gestionat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona

 

Documents relacionats

  • imagen