Manresa reobre dilluns l’Oficina de Turisme, el Carrer del Balç i la Torre Lluvià amb la mirada posada al públic local i de proximitat

L’Oficina de Turisme promou una visita guiada que dona prioritat als espais oberts de la ciutat i que serà gratuïta per a tots els col·lectius que han estat treballant durant la crisi de la Covid-19. El Carrer del Balç ofereix una nova proposta destinada al públic familiar i la Torre Lluvià amplia horaris i promou visites per descobrir els racons més emblemàtics de l’Anella Verda. Per a totes les sortides cal realitzar una inscripció prèvia. Es compliran tots els protocols i mesures de seguretat.

imagen

L’Ajuntament de Manresa torna a activar alguns dels seus serveis turístics a partir d’aquest dilluns 1 de juny amb la voluntat d’oferir propostes de descoberta de l’entorn natural i urbà capaces de captivar tant el públic de proximitat com els mateixos manresans i manresanes. Els equipaments que obriran portes seran l’Oficina de Turisme, el Centre d’Interpretació del Carrer del Balç i la Torre Lluvià, gestionats per Fundació Turisme i Fires de Manresa. Es compliran tots els protocols i mesures de seguretat per evitar una possible propagació de la Covid-19.

 

 

Oficina de Turisme: noves visites urbanes

L’Oficina de Turisme reactiva les visites guiades adaptant-les a la nova realitat amb una nova proposta que s’ha batejat amb el nom de ‘Redescoberta de Manresa’, en la qual es donarà prioritat als espais oberts de la ciutat, com el Parc de la Seu, la Plaça Major o la Plaça Sant Domènec, a més a més d’incloure la visita al Carrer del Balç i a l’Espai Manresa 1522. Serà una mica més curta de l’habitual i tindrà un aforament màxim de 20 persones. Es podrà fer cada tarda (18 h) de dimarts a dissabte i els diumenges a les 11 del matí.

 

Les visites seran gratuïtes per als col·lectius que han estat treballant durant el confinament, com el sector sanitari, el sector d’alimentació (tant el primari com el de serveis), el sector de neteja, les farmàcies, el sector del transport (de mercaderies i de persones), els cossos de seguretat i també les associacions sense ànim de lucre que han estat donant suport als més necessitats. Per a la resta de persones s’ofereix el 50% de descompte del preu habitual, quedant el tiquet a 4 euros per persona i a 3,40 euros pels jubilats i pels infants de 8 a 14 anys. 

 

Per tal d’assegurar que no es supera l’aforament, serà imprescindible la reserva prèvia a través de la web o trucant a l’Oficina de Turisme (93 878 40 90). 

 

A banda de les visites guiades, l’Oficina de Turisme tornarà a oferir atenció al públic els dilluns, diumenges i festius de 10 a 14 h i de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 19 h. El personal d’atenció al públic complirà amb totes les mesures de seguretat i higiene necessàries i, dins l’equipament, només hi podrà haver dues persones. Per tal de garantir les distàncies de seguretat, s’han marcat els punts d’espera a terra. Els visitants tindran al seu abast gel hidroalcohòlic i hauran d’entrar obligatòriament amb mascareta.

 

 

Carrer del Balç: nova proposta per a famílies

El Centre d’Interpretació del Carrer del Balç també obrirà portes a partir de dilluns dia 1 de juny. Ho farà amb un terç del seu aforament i, a banda de les visites habituals, oferirà una nova proposta per a famílies que inclou activitats per descobrir l’espai i un obsequi per als més petits.

 

Les entrades també es poden comprar a través de la web de Manresa Turisme. L’horari de l’equipament serà els dilluns, diumenges i festius de 10 a 14 h i de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.

 

 

La Torre Lluvià i les caminades per l’Anella Verda

La Torre Lluvià, en plena Anella Verda, ampliarà els seus horaris amb la voluntat de potenciar el turisme actiu i de natura. Així, obrirà de dimarts a divendres de 18 a 21 h i els diumenges d’11 a 14 h.

 

A les 18 h s’oferirà una visita guiada per l’exterior de la torre, totalment gratuïta, i a les 19 h, durant tot el mes de juny, s’oferirà un recorregut guiat per l’Anella Verda, a càrrec de l’empresa bagenca Dinàmic Guies de Muntanya, especialista en paisatge, medi ambient i amb guies amb titulació de mitja muntanya. Aquestes visites tindran un aforament màxim de 20 persones i sortiran des de la Torre Lluvià (de dimarts a dissabte a les 19 h). Duraran entre 1,5 i 2 hores i tindran un cost de 5 euros. Permetran descobrir els indrets més emblemàtics de l’Anella Verda de Manresa, com la Morera, les vinyes, la riera de Rajadell o el Gorg Blau. Hi haurà tres itineraris diferents que s’aniran alternant per tal que els visitants puguin fer els tres recorreguts. 

 

Tant la visita a la Torre Lluvià com els itineraris de natura seran amb inscripció prèvia per tal de garantir no superar l’aforament. Es podrà fer a través de la web de Manresa Turisme. 

Documents relacionats

  • imagen