L’Ajuntament posa a disposició dels establiments de tatuatge, pírcing i micropigmentació i de les piscines d’ús públic informació per minimitzar el risc d’exposició al virus

La regidoria de Ciutat Saludable ha estat valorant els diversos programes de prevenció i control per a establiments de la ciutat i, en aquests sectors esmentats, s’ha considerat oportú reorientar i reforçar les directrius amb l’objectiu que el desenvolupament de les activitats es realitzi amb seguretat.

imagen

La regidoria de Ciutat Saludable de l’Ajuntament de Manresa posa a disposició dels establiments de tatuatge, pírcing i micropigmentació, i també a les piscines d’ús públic, informació i assessorament per tal de facilitar a aquests sectors la màxima informació especialitzada amb l’objectiu de minimitzar el risc d’exposició al virus de clients i treballadors i facilitar, així, que el desenvolupament de l’activitat es realitzi amb seguretat. La regidoria ha estat valorant els diversos programes de prevenció i control per a establiments de la ciutat i, en aquests sectors esmentats, s’ha considerat oportú reorientar i reforçar les directrius.

 

Mesures per establiments de tatuatge, pírcing i micropigmentació davant la Covid-19

S’ha elaborat un cartell de que es farà arribar als titulars dels establiments autoritzats, juntament amb diverses informacions d’interès per al sector. 

 

L’Ajuntament recorda la importància de realitzar aquestes pràctiques en centres i establiments autoritzats per tal d’assegurar que es compleixen totes les condicions tècniques i sanitàries. A la nostra ciutat els establiments autoritzats són els següents: El Crit, Rasga2, Tattoo & Piercing Studio, Juanky Tattoo, Blackfish Tattoo, Natural MedicEstetic, Z Tattoo Studio, InkFloyd, LizGuther Studio’s, 86 Tattoo i La Llum Tattoo.

 

Les tècniques del tatuatge, pírcing i micropigmentació són pràctiques estètiques que no estan exemptes de riscos i complicacions com són les infeccions, al·lèrgies i trastorns anatòmics si no es realitzen en condicions òptimes d’higiene i seguretat, de manera que cal garantir que aquestes activitats es realitzin en les millors condicions higièniques i sanitàries per tal de protegir la salut de les persones usuàries d’aquests serveis i la del personal aplicador mateix.

 

Mesures preventives per a la reobertura de piscines d’ús públic

Des de la regidoria de Ciutat Saludable també es farà tramesa d’informació a les piscines d’ús públic, continuant amb els objectius de treball destinats a facilitar la tasca dels titulars i gestors a l’hora d’implementar noves pautes de treball per a la prevenció de la Covid-19 i també per minimitzar les infeccions interpersonals i a través d’objectes contaminats.

 

En concret, s’enviarà la guia "Proposta de mesures preventives per a la reobertura de les piscines d´ús públic en situació de pandèmia del virus SARS-CoV-2", que ha estat  elaborada per la Unitat de Sanitat Ambiental del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.

 

Aquest document ofereix una bateria de recomanacions complementaries a l’aplicació del Reial Decret 742/2013 i del Decret 95/2000. El document inicial s’ha realitzat en base als coneixements actuals, però es pot modificar en funció de l’evolució de la Covid-19, de les instruccions de les autoritats competents i de l’aparició d’altres documents rellevants en la gestió de risc del virus.

 

Cal subratllar que es tracta de recomanacions tècniques que, en cap cas, vulneren les disposicions reglamentaries esmentades i es poden implementar sense contradir la normativa existent. S’entén que cada instal·lació té unes característiques diferents i singulars i, per tant, no es podran realitzar totes aquestes recomanacions, però sí que poden servir com a guia de bones pràctiques i com a motiu de reflexió per implementar millores de gestió.

Documents relacionats

  • imagen