El Balç s'omple de figures terrorífiques en la 2ª edició de “El carrer dels penitents”

• Els dies 1 i 2 de novembre de 6 a 8 de la tarda els amants de l’inframón podran gaudir d’un espectacle teatralitzat que els portarà des del pont de les ànimes al purgatori en un trajecte ple d’ensurts inesperats.

imagen

El Centre d’Interpretació del Carrer del Balç acull la segona edició de l’espectacle teatralitzat “El carrer dels penitents”. El cap de setmana de l’ 1 i 2 de novembre de les 6 de la tarda a les 8 del vespre, ànimes torturades, vídues, nens maquiavèl·lics i el mateix Llucifer poblaran l’espai medieval. 

Els detalls del nou espectacle els han donat a conèixer avui al migdia la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós; el representant de JG Esdeveniments, Josep Guardiola; el representant d’Entorn Produccions, Toni Fornells; i el membre del grup teatral Qüestió de 4, Climent Ribera. Els ha acompanyat també Dandi, de l’entitat Xàldiga.

Sílvia Gratacós ha assegurat que “aquesta iniciativa ja va obtenir l’any passat un balanç positiu d’espectadors i esperem poder repetir l’èxit en un espai tan singular de la ciutat de Manresa&r dquo;. Per a a la regidora, aquestes dates de Tots Sants és una bona oportunitat per gaudir d’un espectacle com aquest”.

Toni Fornells, el qual ha destacat que aquest espectacle “és fruït de la tradició popular catalana, és propi i és nostre”. Per al representant d’Entorn Produccions, aquesta segona edició del carrer dels penitents “recull la singularitat pròpia de les nostres terres i en un ambient dramatitzat on es podran veure ànimes que pateixen i bèsties que faran patir les nostres ànimes”. En el mateix sentit s’ha expressat Climent Ribera, el qual ha manifestat que “hi haurà nous personatges, més factors sorpresa, i on els visitants hauran de trobar la seva castanya per tal que se li obri la porta de l’inframón ”.

Al seu torn, Josep Guardiola ha agraït “el suport i la predisp osició de tothom per fer possible aquest espectacle que l’any passat va superar els 1.500 espectadors, tant a títol individual com d’aquelles entitats i empreses que hi col·laboren com Qüestió de 4, Xàldiga, Solans Música, o els serveis municipals”.

Un frare amenaçador guiarà als visitants per l’inframón

Els visitants entraran interpel·lats per un frare amenaçador que els conduirà a la sala del Pou. Allà hi haurà el punt de trobada on el "conductor" donarà les instruccions al públic per garantir la seva pròpia seguretat a la vegada que se’ls hi assigna un guia.

A continuació, el guia els dirigirà per les diferents estances, que enguany estan cobertes amb cortinatges, per fer els espais més inquietants i aterridors. Els grups transitaran pels racons foscos del purgatori i aniran coneixent les figures infrahumanes que han quedat estancades en aquest llindar entre el cel i l’infern.

Els diversos voluntaris que faran de guies rebran les instruccions per detectar qualsevol problema que pugui esdevenir amb el públic. Se’ls hi ensenyarà les sortides d'emergència, la situació dels extintors i el seu funcionament, etc.

Pel que fa a les persones amb mobilitat reduïda, les cadires que puguin accedir-hi per la rampa de minusvàlids, podran sortir-ne per la rampa on hi ha les tortures. A més, les cadires que no entrin a l’ascensor, s'intentarà aconseguir una cadira de rodes per fer el canvi i així poder fer la visita.

El preu de la visita és de 5€ per persona i no es recomana a menors de 10 anys.

La iniciativa és porta a terme gràcies a la col·laboració entre l ’Ajuntament de Manresa, mitjançant l’Oficina de Turisme, i l'entitat Entorn Produccions en col·laboració amb JG Esdeveniments, l'empresa que gestiona el centre d'interpretació.

Per més informació, els interessats poden dirigir-se a: carrerdelbalc@ajmanresa.cat, al telèfon: 93 872 14 66 o a www.manresaturisme.cat.

 

Documents relacionats

Dossier de Premsa Penitents
  • imagen