L'alcalde ha dit que "l'educació és clau per encarar el futur amb optimisme" en l'acte de presentació dels projectes educatius de les escoles pel curs 2014-2015

Durant l’acte, els millors estudiants de 6è de primària, de batxillerat i dels cicles formatius dels centres escolars de la ciutat han estat guardonats i s'ha donat per inaugurat el curs escolar.

imagen

Un Saló de Sessions ple a vessar ha acollit, avui a les 19h, els actes d’inauguració del curs escolar 2014 -2015 i el de presentació dels projectes educatius dels centres escolars per aquest any.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha dit al seu torn de paraula, que l’acte “és de gran transcendència per la ciutat, perquè serveix per apropar les escoles, conèixer els projectes i sobretot per posar de relleu la importància de l’educació”, que ha dit, “és la clau per encarar el futur amb optimisme i l’esperança que aquest sigui millor”.

Valentí Junyent ha presidit l’acte acompanyat del regidor delegat d’ensenyament i Universitats i director general dels Centres Públics de la Generalitat de Cataluna, Antoni Llobet, de la diputada d’Educació, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Mireia Solana; de la directora adjunta de Serveis Territorials d’Ensenyament de la Catalunya Central, Fina Haro; i la regidora de Promoció Econòmica, Silvia Gratacós.

En l’acte, que ha comptat amb l’assistència dels mestres, alumnes i pares i mares d’escoles de primària, batxillerat, cicles formatius i ensenyament artístic, s’ha donat per estrenat el curs escolar, duna banda, i de l’altra, s’han presentat els projectes educatius dels centres educatius de Manresa.

El projecte del Consell dels Infants, l’han explicat representants d’AMPANS, la mestra Anna Mejías i l’alumne, Marc, conjuntament.. El de l’Escola Emprenedora, l’han explicat representants de l’escola Espill, Joan Guàrdia i Gina Dalmau -mestre i alumna- i de La Salle, Josep Oliva i els alumnes Toni Massegú, Andrea Barés, Max Rial i Ivet Martell. De Laboràlia, explicaran el projecte Lluïsa Solé i Mireia Devesa, tutora i alumna respectivament.

Antoni Llobet, al seu torn, ha explicat el projecte Acostem la Música a l’escola, que aquest any es durà a terme al Pare Algué, amb la col·laboració del Conservatori de Música i la participació de l’Escola d’art de Manresa, de la qual l’alumna Merixell Camps ha presentat el seu projecte final d’Il·lustració científica.
Antoni Llobet ha explicat que Manresa “és una ciutat educadora, i per tant, no és estrany que l’Ajuntament estigui vinculat amb cadascun dels projectes educatius que s’hi duen a terme, ja siguin en el camp del medi ambient, de la seguretat vial, de la promoció del talent artístic, musical o del foment dels esports, sobretot els més minoritaris com el judo o la natació”.

Mireia Solana, ha remarcat el fet que “l’escola és el motor del desenvolupament personal i col·lectiu de la societar” i que per tant, des de les institucions públiques – Ajuntament, consel Comarcal, Diputació i Generalitat- s’assegura el finançament i les eines per garantir l’educació de qualitat en tots els àmbits.

Per acabar l’alcalde, ha lliurat a un total de 17 alumnes, un diploma de reconeixement als vuit millors estudiants de batxillerat, cinc de cicles formatius de grau mitjà i 4 de grau superior. Els alumnes provenen dels instituts Cal Gravat, Guillem Catà, Lacetània, Lluís de Peguera, Pius Font i quer, FEDAC, Joviat, La Salle, Lacetània,l’Escola d’Art de Manresa i el Conservatori Municipal de Música.

Ha clos l’acte la interpretació musical dels alumnes de l’escola Pare Algué i del Conservatori de Música de Manresa de la peça “L’home de gebre” de Manel Oltra.

Documents relacionats

  • imagen