L'alcalde rep els Tirallongues de Manresa al Saló de Sessions

La colla castellera va guanyar la primera jornada del 25è Concurs de Castells, celebrada el 29 de setembre a Torredembarra. 

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Calmet i del regidor d’Ensenyament, Antoni Llobet, ha rebut la colla castellera Tirallongues de Manresa al Saló de Sessions per haver guanyat la primera jornada del 25è Concurs de Castells, celebrada el 29 de setembre a Torredembarra.

La recepció s’ha fet a dos quarts de nou vespre amb l’assistència de la cap de colla, Olga Moyà, que ha explicat els reptes assolits fins ara per la colla manresana i els projectes de futur. “Per nosaltres –ha dit- aquell dia no només vam assolir un nou repte, sinó que vam aconseguir noves fites com el 5 de 7 amb agulla, que no havíem aconseguit mai abans”. Olga Moyà,ha recordat a més, que dues setmanes més tard, perla FiraMediterrània, van aconseguir encara una altra fita, el 7 de 7: “150 camises treballant a la una, en equip, des dels menuts fins al tronc o la base, els grallers, etc.”

Joan Calmet ha expressat el “plaer de celebrar una fita com aquesta per una entitat que ja té 21 anys”. El regidor de Cultura ha parlat del simbolisme dels castells “amb la pinya, la gent que empeny, l’anxaneta fent l’aleta” com a exemple de la cultura arrelada” i ha seguit, “Manresa és una ciutat de talent i de cultura, plena d’entitats arrelades, vives i els castellers són un dels màxims exponents d’aquesta cultura popular”.

L’alcalde de Manresa, al seu torn, ha explicat la seva primera experiència al local dels Castellers, ha felicitat els Tirallongues per la seva trajectòria i per dur el nom de Manresa arreu, i els ha encoratjat els Tirallongues a arribar als 25 anys. Per acabar, els ha lliurat un obsequi record per commemorar la victòria.

Els Tirallongues de Manresa van guanyar el primera lloc en la classificació de la primera jornada del XXV Concurs de Castells, celebrada el diumenge 29 de setembre a Torredembarra, en una diada que es va haver de suspendre a causa de la pluja. Van quedar primers després de descarregar el 5 de 7 i el 5 de 7 amb l’agulla, el primer de la seva història. Aquesta s’ha convertit en una de les fites més importants de la colla castellera, fundada el febrer de 1993, després d’aconseguir carregar i descarregar un 4 de 8 el novembre de 1998, el castell de més dificultat assolit fins ara pels Tirallongues.

Documents relacionats

  • imagen