L'Ajuntament i l'Associació de Veïns de les Escodines signen el conveni marc del barri per al 2020

El consistori atorga una subvenció de 54.860 euros per col·laborar en el Programa de Desenvolupament Comunitari, amb l’objectiu de continuar fomentant i impulsant activitats socials i culturals en el barri per millorar la qualitat de vida dels veïns

imagen

L’Ajuntament de Manresa i l’Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines  han renovat  el conveni de col·laboració per a l’any 2020 amb l’objectiu de continuar fomentant i impulsant activitats socials i culturals en el barri per millorar la qualitat de vida dels veïns.

L’acte de signatura, celebrat dimarts passat, va comptar amb l’assistència de Valentí Junyent- en el seu darrer dia com alcalde-;  la regidora delegada de Barris, Acció Comunitària i Civisme, Núria Masgrau; la presidenta de l’AVV Escodines; Carme Carrió, i la vicepresidenta de la mateixa entitat veïnal, Carme Quintana.

Segons l’acord signat, l’Ajuntament de Manresa atorgarà una ajuda econòmica en concepte de subvenció d’un import de 54.860 euros adreçats a  la realització del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC).

Aquest conveni té la voluntat de treballar en diferents objectius per aconseguir que sigui un barri inclusiu; facilitar la participació activa i la convivència veïnal; fomentar l’educació, la cultura i facilitant eines que millorin l’ocupabilitat; i impulsar projectes socials d’atenció directa als col·lectius en risc d’exclusió social; entre d’altres eixos de treball al servei de la comunitat.

El Pla de Desenvolupament Comunitari de les Escodines treballa des de fa anys en diferents eixos principals: Dinamització comunitària, Pol de Cultura, Dinamització Gent Gran. Observatori Social de Gent Gran; Activitats  Culturals i Difusió, que apleguen un munt d’accions i programes de dinamització  al barri al llarg de tot l’any.

Aquest estiu  es farà reforç escolar a les Escodines

A banda de la signatura del conveni del Pla de Desenvolupament Comunitari també cal destacar que,  en el marc de la crisis de la Covid-19, aquest estiu al barri de les Escodines oferirà  un Estiu Educatiu, amb unes hores de reforç escolar durant els mesos de juliol i agost pels  nens i nenes que s’han quedat enrere durant aquest confinament.

La regidora Núria Masgrau considera que “aquesta és una acció que valoro molt positivament perquè ens ajuda a visualitzar la importància dels Plans de Desenvolupament Comunitari que tenim a Manresa, un dels quals desenvolupa l’AVV Escodines. De fet,  els convenis emmarcats en aquests plans s’han revisat tots en la línia d’adaptar les accions a la situació actual i poder donar així el màxim suport a les persones afectades del barri”.

 

Documents relacionats

  • imagen