El Punt al Campus i el Punt al Pati finalitzen el curs 2019/2020 a les universitats i als centres de secundària amb un alt nivell de participació

Es tracta d'un servei ofert per l'Ajuntament de Manresa i dinamitzat per l'entitat el CAE que té com a finalitat descentralitzar el servei d'informació i assessorament que es realitza a l'Oficina Jove del Bages amb l’objectiu d’acostar-la als i les estudiants de Manresa.

 

porno
imagen

Els serveis el Punt al Campus i el Punt al Pati, impulsats per l’Ajuntament de Manresa i dinamitzats pel CAE, han finalitzat el curs 2019/2020 amb una alta participació entre l’alumnat universitari i de secundària.

Tot i les circumstàncies generades per la pandèmia mundial de la Covid-19, la valoració del curs és molt positiva, amb un total de 831 universitaris/es que han participat al Punt al Campus i 1.092 consultes i dinamització de la informació. Pel que fa a la intervenció als centres de secundària, un total de 1.590 alumnes han participat al Punt al Pati fent consultes i dinamització de la informació.

El Punt al Campus i el Punt al Pati són uns serveis on l'Oficina Jove del Bages es desplaça als centres educatius i s’identifiquen en un taulell instal·lat als centres tan de secundària com a les universitats.  Aquests punts compten amb la presència d’una dinamitzadora que ofereix informació i activitats de sensibilització als i les estudiants sobre temes d'interès juvenil com la cerca de feina, la mobilitat internacional, la igualtat de gènere, les drogues, etc.

En el cas del Punt al Campus, conjuntament amb Campus Manresa, el servei es dona cada primer i tercer dimecres de cada mes als vestíbuls de les universitats UPC Manresa i UManresa i també s’ofereix informació a través d’una cartellera situada a la Biblioteca universitària BCUM.

Pel que fa al Punt al Pati, aquest ofereix informació durant les hores d’esbarjo dels i les adolescents i joves als següents centres de secundària: Pius Font i Quer, La Salle, Manresa6, Lacetània, Lluís de Peguera, Joviat, Oms i de Prat, Guillem Catà, FEDAC Manresa i Cal Gravat.

De març a juny a causa de la Covid-19, aquests serveis es van poder readaptar i es va continuar oferint en format virtual a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) des dels perfils del Programa de Joventut Manresa Jove.

Treball col·laboratiu entre regidories i serveis

En aquesta edició s’ha potenciat molt el treball col·laboratiu entre diferents regidories i serveis de l’Ajuntament de Manresa que compten amb personal expert en les diferents temàtiques per poder crear material veraç i adequat a la població juvenil. Alguns d’aquests serveis són: El Servei d’Atenció Integral LGTBI, la regidoria de Ciutat Saludable i l’Assessoria de Salut de l’Oficina Jove del Bages.

També s’ha comptat amb el suport dels i les estudiants del CFGS d’Animació Sociocultural i Turisme de l’INS Guillem Catà per tal de dinamitzar les campanyes de sensibilització als centres educatius.

 

 

Documents relacionats

  • imagen