L'Ajuntament signa amb la FAVM el conveni per al Pla de Desenvolupament Comunitari

El consistori atorga una subvenció de 72.000 euros a la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Manresa, amb l’objectiu d’impulsar la participació ciutadana, promocionar l’associacionisme i donar suport a programes que lluitin de forma activa contra les causes d’exclusió social.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha signat amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Manresa (FAVM) el conveni per al Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) per a l’any 2020. El conveni va ser rubricat el 19 de juny passat per l’aleshores alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i el president de la FAVM, Antoni Erro. L’acte va comptar també amb la presència de la regidora delegada de Barris, Acció Comunitària i Civisme, Núria Masgrau; i el membre de la FAVM, Faustí Fígols.

L’objecte del conveni amb la FAVM és regular la col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa –que atorga una subvenció de 72.000 euros-  per portar a terme els objectius fixats entre la regidoria de Barris i Acció Comunitària i la pròpia FAVM inclosos en el PDC de la FAVM, amb la finalitat de donar suport a les polítiques inclusives de la ciutat.

Amb aquest conveni la regidoria té la voluntat d’impulsar la participació ciutadana en els programes de ciutat des de la proximitat; promocionar l’associacionisme com a eina bàsica de formació de capital social i cohesió social; i donar suport a programes i projectes que lluitin de forma activa contra les causes d’exclusió social, des d’una perspectiva comunitària.

El PDC de la FAVM 2020 es desplega a 13 barris de la ciutat: Barri Antic, Poble Nou, Cal Gravat, Cots-Guix Pujada Roja, La Sagrada Família, Vic –Remei, Passeig i Rodalies, Valldaura, Mion, Plaça Catalunya, Carretera Santpedor, Comtals i Sant Pau.  

El Pla de Desenvolupament Comunitari de la FAVM treballa en els següents eixos: Comunitari, Educació, Salut i Barri, que apleguen un munt d’accions i programes de dinamització als barris de la ciutat al llarg de tot l’any.

Núria Masgrau:  "Un conveni adaptat a la crisi de la Covid-19"

Cal destacar que el conveni signat ha readaptat els programes i accions a la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la Covid-19.

La regidora Núria Masgrau ha volgut “agrair especialment i ressaltar les accions principals realitzades i en marxa durant la recent crisi com ara la detecció de les necessitats de les persones grans confinades (subministraments d’aliments i productes de farmàcia, problemes de solitud...); la creació de xarxes de solidaritat a través de les associacions de veïns i veïnes del PDC; el suport a la distribució i elaboració de mascaretes; la difusió entre totes les AVV  les diferents informacions pel què fa a mesures i plans de contenció, consells oficials de caràcter sanitari, econòmic i social que s’estan adoptant per part de les diferents Administracions en relació a la crisi de la Covid-19, entre moltes altres accions”.

Documents relacionats

  • imagen