L’actuació per ampliar l’espai per a vianants continua al carrer Saclosa i al carrer Fonollar

L’objectiu dels treballs és garantir la distància mínima de separació de dos metres entre la ciutadania. En total, s’actuarà al llarg de dos quilòmetres de carrers de la ciutat.

imagen

Els treballs per ampliar l’espai públic per a vianants al llarg de dos quilòmetres de carrers de Manresa continuen al carrer Saclosa i al carrer Fonollar.

 

L’actuació al carrer Saclosa ha començat aquest dijous 25 de juny. En el tram entre la plaça Independència i el carrer del Bruc es pintarà l’espai d’ampliació de vianants eliminant un dels tres carrils de circulació existents en aquest tram. En concret, s’eliminarà el carril de gir a la dreta, mentre que el carril central s’habilitarà per circular recte i per fer el gir a la dreta.

 

Al mateix carrer Saclosa, però en el tram entre el carrer del Bruc i la plaça Catalunya, s’eliminarà l’aparcament (zona blava) del costat esquerre en sentit de circulació, i es desplaçarà l’aparcament del costat dret cap al centre de la calçada, per tal de pintar l’ampliació de vianants entre l’aparcament i la vorera del costat dret en el sentit de circulació. A banda, també s’ampliarà el pas de vianants semaforitzat del carrer del Bruc per tal de donar continuïtat a l’itinerari ampliat de vianants provinent de carrer Saclosa. 

 

Pel que fa al carrer Fonollar, a partir de dilluns 29 de juny s’actuarà a la cruïlla entre aquest carrer i la carretera de Cardona. Es pintarà l’espai d’ampliació de vianants en aquest xamfrà i s’eliminaran els estacionaments propers al pas de vianants per millorar la visibilitat entre conductor i vianant.

 

Garantir les distàncies de seguretat

L’actuació per ampliar l’espai públic per a vianants al llarg de dos quilòmetres de carrers de la ciutat es fa cada dia més visible. Ja s’ha actuat al carrer Guimerà; a l’entorn del Mercat de la Sagrada Família; al carrer Infants; al xamfrà entre el carrer Infants, la carretera de Vic i el Sant Joan Baptista La Salle, un punt clau en l’itinerari que uneix el Centre Històric amb el centre de la ciutat; al carrer Súria, al carrer Soler i March; al carrer Nou de Santa Clara; al carrer Sant Fruitós, al carrer Sant Josep o a la plaça Espanya.

 

Tal com ja va explicar l’Ajuntament de Manresa, l’objectiu dels treballs és garantir la distància mínima de separació de dos metres entre la ciutadania i, per tant, la seva seguretat. Amb l’actuació, també es vol afavorir i potenciar el comerç local, donant més espai a la ciutadania perquè pugui realitzar les seves compres i facilitant els circuits a peu.

Documents relacionats

  • imagen